اختصاصی تیترآنی/دکتر مریم رضایی راد،نویسنده،پژوهشگر و مدرس دانشگاه:
استرس در اصل به معنی فشار است، اما کاربرد آن به معنای امروزی اش توسط یک پزشک فرانسوی به نام هانس سلیه ابداع شده است. استرس در دراز مدت نه تنها خوشایند نیست، بلکه برای سلامتی شما بسیار مضر است. ممکن است شما بیشتر تمایل داشته باشید با نادیده گرفتن نشانه های استرس، خود را گول بزنید، زیرا به نظر می رسد از کنار مسائل گذشتن به مراتب آسانتر از مبارزه و درگیر شدن با آن ها باشد، اما این امر تنها یک راه حل کوتاه مدت است.
دلیل این که بسیاری از مردم برای مبارزه و کنترل استرس بی میل هستند این است که آن ها نمی دانند از کجا و چگونه شروع کرده و فکر می کنند برای مبارزه با استرس باید تغییرات اساسی در روش زندگی خود ایجاد کنند.
تکرار و تداوم استرس می تواند منجر به بروز مشکلات جدی تر شود. علاوه بر تاثیری که استرس بر روابط اجتماعی و کیفیت زندگی می گذارد می تواند علائم و اختلالات فیزیکی از جمله، اضطراب، بی خوابی، ترس، تغییرات اشتها و یا سردرد های مزمن را آشکار کند.دور کردن افکار منفی از ذهن، یکی از روش های کنترل استرس می باشد و می تواند به روش های زیر انجام شود:مدیتیشن تنفس عمیقخواب کافیورزش کردنتغذیه سالم و مناسب نشانه های رفتاری فشار عصبی ممکن است به صورت بی خوابی، کم غذایی یا به عکس اشتهای کاذب به غذا و افراط در خوردن آن افزایش تعداد سیگار در سیگاریها، شتاب زدگی در سخن گفتن و تعجیل و بی قراری در انجام دادن امور بروز کند.
چنانچه فرد بتواند بر موفقیتهای آزار دهنده محیط خود تسلط و کنترل پیدا کند، میتواند بر فشار عصبی غلبه کند. هر انسانی نسبت به بعضی از آدمها برخی اطلاعات و پاره ای شرایط وموقعیتهـاحساسیت دارد،وی در صورتی که عوامل مذکـوررابشناسـدبه حکم عقل باید حتی المقدور از آن ها پرهیـز کند و کـم ترخود را دچار استرس سازد در این روش بجای آنکه موقعیتهای فردرا کنترل کند
وی می کوشد تا با آگـاهـی و احـاطه بـرموقعیتها آنها را به دلخواه خود کنترل کند.این ضرب المثل که «خنده بر هر درد بی درمان دواست» در تخفیف فشار عصبی نیز میتواند مؤثر افتد. در انجام کارها گاهی لازم است مسائل را خیلی جدی نگیریم و برای رهایی از استرسهای طاقت فرسا به طنز روی آوریم و با خنده از کنار مسائل بگذریم.