تیترآنی:مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مازندران گفت: مچبندهای هوشمند ویژه منجیان غریق، قایقرانان و جترانان و اپلیکیشن دریای امن مازندران طراحی شده که اوایل تیر ماه امسال افتتاح میشود.
باتوجه به زیباییها و جذابیتهای دریای مازندران و حضور میلیونی مسافران در کنار سواحل ضرورت ایجاد سیستمی هوشمند و پیشگیری از بروز حوادث بیشتر احساس میشد که در این زمینه با برنامهریزیهایی که از قبل صورت گرفته؛ مچبندهای هوشمند ویژه منجیان غریق، قایقرانان و جت رانان و اپلیکیشن دریای امن مازندران طراحی شده که قرار است بهزودی افتتاح شود.
علی رجبی مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استاندار مازندران نیز در اینباره در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: براساس نظر استاندار مازندران برنامه سامانه و شناسایی ۷هزار نقطه دریایی طراحی و مچبندهای هوشمند ویژه منجیان غریق، قایقرانان و جترانان و اپلیکیشن دریای امن مازندران طراحی شده است.
وی افزود: اپلیکیشن دریای امن اطلاعات لازم در ارتباط با استفاده از مکانهای امن شنا و طرحهای ساماندهی دریا، مناطق شنا ممنوع، مراکز تفریحی ساحلی، درمانگاهها و همچنین وضعیت آب و هوا و وضعیت دریا را در اختیار گردشگران قرار میدهد.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استاندار مازندران با بیان اینکه ۲۰۰ مچ بند هوشمند در اختیار سرناجیان قرار میگیرد، تصریح کرد: انشالله ابتدای تیر ماه این پروژه با حضور مسؤولان کشوری و استانی افتتاح میشود.
نقی کریمیان رئیس هیات نجات غریق و غواصی مازندران در اینباره در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: در نشست با مقامات عالی وزارت کشور و اعضای ستاد ساماندهی سواحل وزارت کشور، پروژه سامانه جامع مدیریت و کنترل هوشمند نوار ساحلی استان مازندران ارائه و به معرض نمایش گذاشته شد.
وی افزود: مچبندهای هوشمند ویژه منجیان غریق، قایقرانان و جترانان و اپلیکیشن دریای امن مازندران ،ویژه گردشگران از طریق سامانه مدیریت و کنترل هوشمند نوار ساحلی استان مازندران بهمنظور تسریع و تسهیل عملیات امداد و نجات و راهنمایی گردشگران به مناطق امن شنا در راستای کاهش غرقشدگی بهکارگیری میشود.
رئیس هیات نجات غریق و غواصی مازندران بیان کرد: در این پروژه، در بخش سامانه تحت وب مدیریتی با تهیه سامانه اطلاعات جغرافیایی(GIS) نوار ساحلی، تمامی عارضههای نوار ساحلی استان از جمله نهادها، ارگانها، هتلها، متلها، مجتمعهای رفاهی و تفریحی، شهرکهای خصوصی، کلوپها، اسکلهها، سنگچینها، طرحهای ساماندهی دریا، پایگاههای امداد و نجات، بیمارستانها و مراکز پلیس و سایذ با اطلاعات توصیفی بهصورت لایهبندی شده، برای برنامهریزیهای موثر درحوزه ساماندهی سواحل ثبت شده است.
کریمیان اضافه کرد: همچنین در این سامانه جهت هوشمندسازی نظارت بر فعالیت منجیان غریق، اطلاعات تمامی منجیان غریق، قایقرانان و جترانان فعالِ مستقر در نوار ساحلی ثبت میشود و بهصورت آنلاین در حصار جغرافیایی تحت پوشش، کنترل میشوند.
وی ادامه داد: منجیان غریق در صورت قرارگیری در شرایط بحرانی میتوانند از طریق ارسال آلارم (sos) با مچبند هوشمندِ خود، فرماندهی کنترل مرکزی را متوجه وضعیت بحرانی کرده و بهصورت هوشمند از حمایت نیروهای کمکی جهت ارتقا امنیت خود و گردشگران، بهرهمند شوند.
رئیس هیات نجات غریق و غواصی مازندران بیان کرد: این سامانه قابلیت اتصال به ارگانهای امدادرسان از جمله مرکز فوریتهای پزشکی اورژانس، نیروی انتظامی و سایر را نیز دارد.
کریمیان تصریح کرد: مچبندهای هوشمند مجهز به مکانیاب gps، دکمه ارسال هشدار sos و دوربین است و قابلیت ارسال پیام صوتی و برقراری تماس صوتی یا تصویری دارد.
وی با اعلام اینکه اپلیکیشن دریای امن مازندران ویژه گردشگران که قابلیت نصب بر روی تلفن همراه را دارد، افزود: از طریق اتصال به بانک اطلاعاتی سامانه تحت وب مدیریتی، گردشگران را برای استفاده از مکانهای امن شنا و طرحهای ساماندهی دریا، مناطق شنا ممنوع، مراکز تفریحی ساحلی، درمانگاهها وسایر و همچنین وضعیت آب و هوا و وضعیت دریا راهنمایی میکند.
رئیس هیات نجات غریق و غواصی مازندران خاطرنشان کرد: مهمترین اولویت در برنامه ارتقای این پروژه، قابلیت ارسال آلارم تقاضای امداد از سوی گردشگر از طریق اپلیکیشن دریای امن مازندران به سیستم فرماندهی و کنترل مرکزی است.
کریمیان گفت: این پروژه فاخر ملی از دستاوردهای هیأت نجات غریق استان مازندران با حمایت استانداری مازندران و فدراسیون نجات غریق کشور است./فارس