تیترآنی:بهداشت نيوز/ ناصر رضايي پور متخصص طب ايراني درباره رفلاکس و ترش کردن معده و دلايل ايجاد آن گفت: قلب و مغز و کبد و دستگاه جنسي به نام روساي بدن و پادشاهان بدن شناخته ميشوند اما معده آنچنان مهم است که آن را هميشه همنشين اين روساي بدن دانسته اند و پيامبر گرامي اسلام در حديثي فرموده اند معده خانه بيماري ها است. اگر فردي معده ضعيفي داشته باشد به بيماري هاي متعددي دچار مي شود و بالعکس آن هم وجود دارد.
وي با تاکيد بر اينکه سبک زندگي امروزي موجب افزايش مشکلات گوارشي عديده شده است گفت: پيشگيري از اين وضعيت بسيار راحت است. همه ما ميدانيم مشکل رفلاکس به دليل شل بودن دريچه اسفنگتر فوقاني معده به مري رخ مي دهد که وظيفه آن جلوگيري از برگشت غذا از معده به مري است. وقتي اين دريچه ناکارآمد و شل مي شود؛ بخشي از غذاي معده به مري باز مي گردد که مي تواند موجب سوزش و درد در مري شود و در دراز مدت مي تواند منجر به ايجاد عوارض شديدتر در اين عضو از بدن شود.
متخصص طب ايراني با تاکيد بر نياز توجه بيشتر به جويدن غذا اظهار داشت: هر لقمه 30 تا 40 بار بايد جويده شده و بعد قورت داده شود در واقع غذا بايد شبيه ماده اي باشد که در همزن خرد شده باشد. متاسفانه ما وظيفه دندانهاي سخت خود را ناديده گرفته و آن را به معده واگذار مي کنيم به همين دليل معده بعد از سالها خسته شده و دچار مشکل مي شود. خوب جويدن در بيماري هاي زنان، اعصاب و ديابت مورد تاکيد قرار گرفته است.
وي توصيه کرد: موقعي که گرسنه نيستيم نبايد غذا بخوريم و در هنگام غذاخوردن قبل از سيرشدن از خوردن غذا دست بکشيم. از پرخوري و با هم خوري بپرهيزيم. در فواصل کوتاه غذا نخوريم و اجازه دهيم غذا به درستي هضم شود.
رضايي پور افزود: از نوشيدني ها هنگام غذاخوردن بايد پرهيز کرد حداقل نيم تا يک ساعت قبل از غذا بايد نوشيدني خورد. با غذا نبايد مقدار زيادي پياز، ترشي، ماست و سالاد مصرف کرد.سالاد و ماست نبايد با غذاهايي که حاوي گوشت هستند خورده شوند.
متخصص طب ايراني کشورمان با ذکر اين نکته که استفاده زياد از گياهان دارويي هم عارضه دارد گفت: خيلي از افراد براي برطرف کردن مشکلات معده از نعناع استفاده مي کنند. بايد بدانيم مصرف بيش از اندازه اين گياه موجب شل شدن دريچه بيم مري و معده شده و رفلاکس را تشديد مي کند.
رضايي پور در ادامه با اشاره به اينکه فرد بيمار از اين قاعده مستثني است گفت: افرادي که کرونا ميگيرند، بيمارند و ممکن است پزشک تجويز کند تا هر دو ساعت يکبار غذاهاي سبکي مانند سمنو، فرني ، حريره بادام، شيربادام؛ زرده تخم مرغ عسلي، عسل و شيره انگور بخورند تا انرژي مورد نياز بدن خود را تامين کنند.