تیترآنی:زماني که رگهاي خوني در اثر تجمع پلاکها دچار تنگي مي شوند٬ خونرساني به درستي به اندام ها صورت نمي گيرد.
در نتيجه اين وضعيت٬ فرد دچار احساس سوزش٬ کرختي يا گرفتگي عضلاني مي شود. با اين حال مصرف برخي از مواد غذايي، گردش خون را بهبود بخشيده و باعث مي شود شما زندگي فعالتري داشته باشيد:
شکلات تيره: کاکائو٬ سرشار از آنتي اکسيدانهايي است که فشار خون و کلسترول خون را کنترل مي کنند و جريان خون را بهبود مي بخشند.
زردچوبه: زردچوبه٬ منبع مفيدي براي حفظ سرخرگ ها در برابر لخته شدن خون است. مصرف زردچوبه به همراه فلفل سياه، جذب آن را موثرتر مي کند.
آب چغندر: نوشيدن آب چغندر٬ يک روش بسيار خوب براي بهبود گردش خون است. برخي تحقيقات نشان مي دهند که نوشيدن روزانه يک تا دو فنجان آب چغندر٬ فشار خون را در افرادي که به پرفشاري خون مبتلا هستند٬ کاهش داده و به کساني که به بيماري شرياني محيطي مبتلا بوده و راه رفتن برايشان مشکل و با درد همراه است٬ کمک ميکند تا بتوانند با راحتي بيشتري راه بروند.
ماهي سالمون: کمبود اسيدهاي چرب امگا٬۳ گردش خون را ضعيف مي کند. امگا۳ موجود در ماهيهايي مثل سالمون٬ ترکيبات طبيعي دارد که خون را رقيق کرده و اثر ضد لخته شدن خون دارند.
تربچه: اين ماده غذايي٬ سرشار از مواد معدني مثل پتاسيم است که به حفظ فشار خون در محدوده طبيعي و افزايش گردش خون٬ کمک مي کند. در هر نصف فنجان٬ تربچه ورقه شده٬ ۱۳۵ ميلي گرم پتاسيم وجود دارد که فشار خون رو پايين مي آورد.
جوانه بروکسل: جوانه بروکسل و ساير مواد غذايي که منبع ويتامين ث هستند٬ مثل بروکلي٬ گاوا٬ پرتقال و توتها٬ همگي به گردش بهتر خون٬ کمک ميکنند. ويتامين ث يک آنتي اکسيدان است که با اثر بر روي آستر سلولهاي سرخرگها٬ به گشاد شدن آنها کمک مي کند. در نتيجه٬ جريان خون با سهولت بيشتري انجام مي شود.
سير: مصرف سير٬ از مسدود شدن سرخرگها جلوگيري مي کند. توصيه مي شود که روزانه دو تا سه حبه سير بخوريم.