اختصاصی سرویس اجتماعی تیتر آنی : فعال حوزه اجتماعی و معلولین با تاکید بر لزوم تغییر تعریف همگانی از معلولیت، معلولیت را یک ویژگی دانست و اظهار داشت: گفتار معلولان یا معلولیت صحیح نیست، بلکه بگوییم ” افراد دارای معلولیت” .
طالبعلی پور شریعه محدودیت به سبب معلولیت را یک امر اجتناب ناپذیر خواند و ادامه داد: گرچه محدودیت ناشی از معلولیت امری بدیهی ست اما شاید در یکسری کارها محدودیت ایجاد کند اما می تواند در فرایند کار و در فرآیند زندگی محدودیت تبدیل به فرصت شود، اگر مهارت ایجاد فرصت از محدودیت را داشته باشیم و این مهارت را باید در جامعه به این عزیزان آموزش داده شود.
وی پذیرش شرایط وجودی افراد دارای معلولیت توسط جامعه را مهارت برشمرد و تصریح کرد: باید افراد جامعه ما این مهارت را بیاموزند که انسانها با هر شکل، قیافه و هر تیپ ظاهری در درجه اول یک انسانند و انسانها باید به خاطر انسان بودن خودشان به همدیگر احترام بگذارند.
این روانشناس بالینی با اشاره به جایگزنی احترام به جای ترحم به افراد دارای معلولیت افزود: افراد دارای معلولیت نیاز به احترام دارند نه نیاز به ترحم. سالها در این زمینه صحبت کردیم و انتظار ما این بود و هست که در دولت سیزدهم که دولتی مردمی است این مهم به تحقق بپیوندد.
وی ادامه داد: تا الان که من با شما صحبت میکنم تغییراتی که در حوزه های مختلف مرتبط با دستگاه های اجرایی افراد دارای معلولیت اتفاق افتاده انتظارات را برآورده نکرده است و منتظریم انشاالله که تحول و تغییر نگرش در مدیران و یا خود افراد دارای معلولیت رخ داده و منجر به توانمندسازی واقعی برای این قشر گردد.
وی افزود: اشتغال از عمده چالش های افراد معلولیت در استان است، با اینکه استان بسیار پر بهره و پر از منابع طبیعی هستیم اما نتوانستند در حوزه ی افراد دارای معلولیت تغییر ایجاد کنند که استعداد بالقوه ی این عزیزان به بالفعل تبدیل شود و همه ی ظرفیت های این عزیزان برای بهتر شدن یک جامعه استفاده شود.
پور شریعه قطع ارتباط اجتماعی افراد دارای معلولیت به سبب عدم زیرساخت مناسب عبور و مرور شهری را معضلی مهم دانست و تاکید کرد: این ارتباط که یک فرد از درب در خانه خودش نمی تواند به یک پارک برود، دیگر چه صحبتی برای سایر مطالبات می ماند؟!! تحصیل، ازدواج، مسکن، اشتغال، همه ی اینها ابتدا در سایهسار زمینه مناسب در حوزه عبور و مرور شهری اتفاق میافتد.
وی افزود: وقتی یک دانش آموزی میخواهد به مدرسه برود نتواند و یا سرویسش مناسب سازی نباشد و با ویلچر نتواند وارد سرویس شود، ایاب و ذهاب و عبور و مرور نداشته باشد چطور میتواند به بقیه اهداف فکر کند؟!
این فعال حوزه اجتماعی و معلولین با اشاره به اینکه مصوبات فرمانداری در حوزه مناسب سازی درصد اجرایی قابل قبولی ندارد، گفت: لازم است فرماندار خوب و مردمی شهر ساری نسبت به پیگیری مصوبات حداقل در هفته معلولین وقت بگذارد. وقت هست برای کارهای دیگر، ۳۶۵ روز کاری آن ها در یک سال هست و حالا که روحیه ی جهادی دارند برای پیگیری مصوبات شهرستانی در استان مازندران من خواهش میکنم فرمانداران عزیز علاوه بر بازدید میدانی که دارند از منزل افراد دارای معلولیت یا دستگاه اجرایی که حمایتی هستند مثل کمیته امداد و بهزیستی بازدید کرده و مصوبات شهری را هم پیگیری کنند.
وی افزود: یک یا دو روز در سال برای این عزیزان وقت بگذارند. کهما چقدر توانستیم به مصوبات شهری در این زمینه جامه عمل بپوشانیم ؟!
پورشریعه همگرایی دستگاه های اجرایی در زمینه پاسخگویی به مطالبه گری این قشر ار غیرقابل قبول دانست و افزود: لازم است مدیران کل دستگاههای اجرایی باهم در مسیر خدمت به این عزیزان بتوانند به یک همگرایی و جمعبندی استانی برسند. البته یکسری موارد مربوط به کشور می شود که ما امیدواریم این مشکلات هم حل شده و جامعه افراد دارای معلولیت بتواند از تمامی خدمات دستگاه های اجرایی و خدمات فرهنگی، اجتماعی، ورزشی به صورت جامع و کامل استفاده کنند و دستگاه های اجرایی برای این عزیزان شرایط و زمینه را فراهم کنند که از منابع شهری، روستایی و یا منابع طبیعی، دریا، جنگل بتوانند استفاده کنند که هنوز این همگرایی واقعی اتفاق نیفتاده است.
این روانشناس بالینی با پیشنهاد بکارگیری افراد داری معلولیت ادارات در پست ها و ردیفه های شغلی مهم تویط مدیران دستگاههای اجرایی، تصریح کرد: سِمت های اجرایی را به افراد دارای معلولیت بسپارند تا این ها خودشان را نشان دهند. این همه افراد سالم را در جاهای مختلف آزمایش کرده اید و به آزمون و خطا سپردید ولی افراد دارای معلولیت چه در ورزش و چه در حتی معدود افرادی که به عنوان مسئول شهرستانی یا استانی منصوب شدند همیشه عملکرد خوبی را از خودشان به نمایش گذاشتند و یک جایگاه خوبی را ایجاد کردندو همچنین یک خاطره خوب به جا گذاشتند و امیدوارم این اتفاق در مازندران هرچه زودتر اتفاق بیافتد. اصلا امور توانبخشی و امور معلولین را به افراد توانمند خودشان بسپارند که انشالله اتفاقات خوبی در آینده خواهد افتاد.
وی با اشاره به سیاست های افزایش جمعیتی گفت: در حوزه ازدواج افراد دارای معلولیت ما بتوانیم فرهنگسازی کنیم یعنی استانداری به کمک دستگاه های اجرایی یک قسمت از هزینه های جاری شان را برای کمک به ازدواج افراد دارای معلولیت کنار بگذارند. سازمان بهزیستی یک سازمانیست با ۶۴ نوع فعالیت مختلف که جوابگوی همه ی نیازهای افراد دارای معلولیت نخواهد بود. امیدوارم استانداری مازندران در ادامه مسیر خودش نگاه ویژه نسبت به افراد دارای معلولیت داشته باشند و بتوانند ریل گذاری و مسیر را هموار کنند. البته من امیدوارم که دغدغه ها و مشکلات افراد دارای معلولیت با همگرایی حل بشود و ما در پایان این دولت نمره ی خوبی در استان مازندران به آن بدهیم.
وی در پایان با تاکید بر لزوم اجرای سیاست های رفع مشکلات حوزه مسکن و حوزه اشتغال ادامه داد: امیدواریم دردی که سالها این افراد و خانواده و والدین آنها میکشند و رنج و اذیتی که برای افراد دارای معلولیت هست همتراز با آنان که یک قشر دیگر جامعه که آنها هم آسیب دیده هستند در نظر گرفته شده و برای افراد دارای معلولیت هم آن امکانات و آن نگاه مثبت دیده شود واز مجمع نمایندگان مازندران خواهش میکنم که آنهایی که در حوزه اجتماعی مثل دکتر بابایی کارنامی مشغول هستند تمامی مصوبات مربوط به افراد دارای معلولیت را با سرعت بیشتری پیگیری نمایند.
در پایان از همه عزیزان که در رسانه شما این مصاحبه را ترتیب دادند تشکر میکنم و امیدوارم که اتفاقات خوبی در آینده برای همه ما اتفاق بیفتد با همگرایی، وحدت و ایجاد یک نگرش مثبت به این افراد دیدمان را تغییر دهیم تا بتوانیم این افراد را بهتر ببینیم و برای آنان زمینهی بهتر شدن را فراهم نماییم.