تیترآنی: جلسه اتاق فکر صادرات در قالب کارگروه توسعه صادرات به منظور هم اندیشی جهت افزایش مراودات بازرگانی ، تجاری و ارائه راهکارهای عملی جهت حل مشکلات بازرگانان ، تجار و سرمایه گذاران مازندرانی به میزبانی بندرامیرآباد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل بنادرودریانوردی امیرآباد؛ جلسه هم اندیشی جهت احصاء چالش های صادرات بندرامیرآباد با محوریت میوه و مرکبات صبح امروز (7 مهرماه 1401) با حضور محمدمهدی برومندی معاون امور باغبانی وزیر محترم جهاد و کشاورزی ، سید مجتبی خیام نکویی رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی ، ترابی نسب مدیرکل پیگیریهای دفتر معاون اول رییس جمهور ، حسن خیریانپور معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری و روسای اتحادیه ها و فعالان بخش خصوصی در زمینه صادارت کالا در بندرامیرآباد تشکیل شد.
بنابراین گزارش در این جلسه ، بر ایجاد بستر مناسب جهت بهره برداری بیشتر سرمایه گذاران بخش خصوصی و صاحبان کالا از ظرفیت های بالفعل بندرامیرآباد ، وضع مشوق های صادراتی برای ترغیب صادرکنندگان و استفاده از فرصت عضویت دائمی ایران در سازمان همکاری های بین المللی شانگهای جهت صادرات میوه و مرکبات به کشورهای چین و هند تأکید شد.
مدیرکل بنادرودریانوردی امیرآباد نیز در این جلسه ضمن معرفی توانمندی ها و اقدامات انجام شده در بندر امیرآباد ، صادرات را موتور محرکه اقتصاد در مراودات بین المللی کالا دانست و بر تسهیل فرآیندهای صادرات کالا با همکاری مسئولین ذیربط و فعالان حوزه صادرات تأکید کرد.
محمدعلی اصل سعیدی پور با بیان اینکه بندرامیرآباد از افزایش تنوع صادرات کالاهای غیر نفتی به ویژه صادرات مرکبات و محصولات کشاورزی استقبال می کند گفت صادرات کالاهای ساختمانی در این بندر به شکل فزآینده ای در حال انجام است که امیدواریم با مفاهمه با صادرکنندگان محصولات کشاورزی و باغی و استفاده بهینه از ظرفیت های کانتینری و کارخانه سورتینگ بندر ، شاهد افزایش صادرات این نوع کالاها در بندرامیراباد باشیم.
مدیرکل بندرامیرآباد در پایان حمایت های تسهیلاتی و تخفیفات تعرفه ای برای صاحبان کالا و صادر کنندگان ، تأثیر مترتب پیشنهادات موثر بخش خصوصی در تعیین سیاست ها و راهبردهای صادراتی کالا را از دیگر راهکارهای افزایش صادرات کالا در منطقه به ویژه در بندرامیرآباد عنوان کرد.
تأکید بر بهره برداری از اسکله رو – رو کامیون بندرامیرآباد به عنوان برطرف کننده بخش اعظمی از چالش های صادراتی ، برقراری امکانات لازم جهت جابجایی سالم و کاهش زمان انتقال مرکبات و محصولات کشاورزی با توجه به ماهیت فسادپذیری سریع آن و برخورداری از اطلاعات دقیق از مسیر دریایی و ظرفیت لجستیک بنادر حاشیه دریای خزر جهت ارائه در بازار هدف بخشی از مواردی بود که در این نشست توسط نمایندگان اتحادیه ها و فعالان بخش خصوصی مطرح شد.
گفتنی است با توجه به امکانات کانتینری موجود در بندر ، سرویس های هفتگی خط لاینر کشتیرانی ، تعرفه های بسیار پایین حمل و نقل دریایی اظهار امیدواری شد که در آینده شاهد بهره گیری هر چه بیشتر از فرصت های موجود توسط صادرکنندگان باشیم.