تیترآنی:فرزاد گوهردهی مدیر کل بهزیستی مازندران در نشست خبری به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر با اشاره به جهانی بودن معضل اعتیاد عنوان داشت: شعار جهانی سال جاری < حقایق درباره مواد مخدر را به اشتراک بگذاریم تا زندیگیها را نجات ببخشیم > می باشد.
مدیر کل بهزیستی مازندران در ادامه افزود: اعتیاد مسئله چند بعدی و چند وجهی بوده و حل این معضل، عزم و خرد جمعی را می طلبد وهمه وظایف مرتبط با آن، برعهده یک نهاد یا دستگاه خاصی نیست.
گوهردهی با اعلام رضایت از همکاری بانکها در اعطای وامهای خوداشتغالی به بهبودیافتگان ،اظهار داشت: در جذب منابع تخصیصی با برقراری تعامل مناسب بین بهزیستی و بانکهای عامل و تسهیل گری شعبات به جذب 100 درصدی رسیدیم که با اعطای 20 میلیارد تومان وام به به 492 متقاضی در مقایسه با سایر استانها رتبه برتری را کسب کردیم.
وی بااشاره به اینکه آموزش و پرورش، آموزش عالی و دانشگاههای علوم پزشکی در مقوله آموزش عوارض اعتیاد و مهارت های زندگی به جامعه هدف بهزیستی همکاری های مناسبی را داشته اند،گفت: در سال گذشته به 200 هزار نفر از جامعه هدف بهزیستی ، مدیران و کارکنان دستگاههای اجرایی ،دانش آموزان و دانشجویان آموزش های لازم در زمینه اعتیاد و معضلات آن به صورت مجازی ارائه شده است.
گوهردهی با بیان اینکه جمعیت بانوان گرفتار معضل اعتیاد زیر 10 درصد می باشد، اظهار داشت:اداره کل بهزیستی مازندران در صورت وجود داوطلب دارای شرایط سازمان، آمادگی لازم برای راه اندازی مرکز جامع درمان اعتیاد در حوزه بانوان را دارد.
مدیرکل بهزیستی مازندران بیان داشت :سازمان بهزیستی از طریق خط 1480(صدای مشاور)، خط 123 و خط ملی اعتیاد با شماره 09628 خدمات مشاوره ای را در زمینه اعتیاد ارائه می دهد.
وی به خدمات درمانی بهزیستی مازندران در این حوزه اشاره کرد و گفت : در استان مازندران یک مرکز دولتی و 59 مرکز سرپایی درمان اعتیاد فعالیت می کنند که در سال گذشته به بیش از 8 هزار نفر از جامعه هدف بهزیستی خدمات ارائه شده است.
گوهردهی با اشاره به مراکز اقامتی میان مدت، افزود: در سال گذشته 53 کمپ در استان مازندران فعالیت کردند که بالغ بر 7هزار نفر در این مراکز خدمات دریافت کردند.
مدیرکل بهزیستی مازندران با بیان اینکه در سال گذشته مرکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد بهزیستی مازندران در شهرستان جویبار راه اندازی شده است، ادامه داد: ظرفیت این مرکز 60 نفر می باشد که با توجه به شیوع کرونا در حال حاضر 30 نفر در آن پذیرش می شوند که به منظور حرفه آموزی و اشتغال بیماران، کارگاه های حرفهآموزی در آنجا در حال فعالیت هستند.
وی خاطر نشان کرد: در استان مازندران 13 مرکز کاهش آسیب ناشی از اعتیاد وجود دارد که به بیش از سه هزار نفر خدمات لازم را ارائه داده است.
گوهردهی به نگهداری و درمان معتادان متجاهر اشاره کرد و گفت: مرکز دولتی درمان ، نگهداری و کاهش آسیب اعتیاد استان مازندران در سال گذشته تعطیل بود که این خدمات در 15 مرکز تبصره 2 ذیل ماده 16 ارائه شده است.
مدیرکل بهزیستی مازندران افزود: در سال گذشته 20 هزار بیمار در 145 مراکز درمان و کاهش آسیب اعتیاد بهزیستی مازندران پذیرش و تحت درمان قرار گرفتند.