اختصاصی تیترآنی:نهادهای حمایتی در کشور بار اصلی کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی را بردوش دارند. رویکرد مددکارانه ی این نهادها با تاسی از اخلاق و منش ایرانی اسلامی در دستگیری و زدودن آلام و رنج های آحاد جامعه، در طی گذشت بیش از 40 سال انقلاب اسلامی، خدمات شایسته ای را برای اقشار محروم و آسیب پذیر در جهت توانمندسازی آنان صورت داده است. امروز چند میلیون نفر تحت پوشش نهادهای دولتی حمایتی در کشور اعم از کمیته امداد امام خمینی(ره) ، سازمان بهزیستی و نهادهای دیگر هستند که در طی این سال ها با تحت پوشش قرار دادن ایتام، زنان سرپرست خانوار، معلولین، خانواده های آسیب پذیر و … در جهت کنترل آسیب های اجتماعی ناشی از فقر اقتصادی و یا مشکلات روحی، روانی جسمی، حرکتی و … نقش بسزایی داشته اند.
سالانه هزاران اقدام اشتغالزایی موثر، ساخت و بهسازی مسکن، خدمات معیشتی، جهیزیه، کمک هزینه درما،ن کمک های نقدی و غیرنقدی به افراد تحت پوشش از سوی این سازمان ها در جهت رفاه حال جامعه تحت حمایت از محل اعتبارات تخصیصی و یا کمک های خیرین انجام می پذیرد که علی رغم انتقادات به برخی فعالیت های این نهادها، بسیار قابل تحسین بوده و در مقایسه با نهادهای هم جهت خود در جهان قابل رقابت هستند و حتی در برخی آیتم ها از جمله حمایت های تحصیلی،آزادسازی زندانیان، معیشتی و جهیزیه قابل مقایسه نبوده و بسیار بیشتر از میانگین جهانی است.
با توجه به اینکه بسیاری از این نهادها بعد از انقلاب اسلامی و با رویکرد جهادی و اسلامی متولد شده و رشد یافتند، با عتاب از سوی بدخواهان نظام مواجه اند که در صورت مشاهده کوچکترین تخلفی با زیر سوال بردن کل ساختار و مورد سرزنش قرار دادن عملکرد آن به عنوان مدعی العموم وارد شده و کلیه خدمات ارزنده ی این نهادها را نادیده می گیرند.
اخیرا نیز فیلمی از یک جوان در برداشت غیرقانونی از صندوق زکات فطره یکی از نهادهای حمایتی به صورت گسترده انتشار یافت. در این کلیپ توانخواه بودن این فرد محرز است اما فارغ از این که این فرد چه کسی است بی شک این عمل قابل دفاع نیست ولی نکته مهم، انتشار دهندگان آن هستند که اگر قصد اصلاح فرد یا ساختار این نهاد حمایتی را داشتند چرا بدون اقدام قانونی و با رسانه ای کردن این تخلف، ضمن ضربه زدن به سلامت روان این فرد و بی توجه به آثار سو این انتشار، اقدام به تخریب وجهه این نهاد و نهادهای مشابه نمودند.؟!!
هرگونه کاهش اقبال عمومی به دستگیری و امداد رسانی، باعث کاهش سطح خدمت دهی به اقشار محروم جامعه می شود زیرا بخشی از اعتبارات این نهادها از محل جمع آوری مشارکت های مردمی است.
در سال گذشته اگر اقدام موثر و به هنگام این نهادهای حمایتی در کمک به افراد آسیب دیده از کرونا نبود چه کسی می توانست مدعی باشد خدمات بیشتری از این نهادها به این مردم مغلوب از کرونا می تواند انجام دهد ؟
هیچ کشوری به داشتن نیازمند افتخار نمی کند اما همواره در طول تاریخ، ایران اسلامی مملو از دستگیران و خیرانی بوده است که مسئولیت اجتماعی و حس انسان دوستی خود را در راه حل مشکل نیازمندان به کار بسته اند.
بدبین ساختن جامعه به نهادهای حمایتی بی شک به قصد ضربه زدن به نهضت توانمندسازی خانواده های نیازمند است. در طی این سالها اقدامات اشتغالزای نهادهای حمایتی شرایط مشغول به کار هزاران نفر را فراهم ساخته است و بسیاری نیز از با رسیدن به استقلال اقتصادی از چرخه حمایتی خارج شدند. که اگر همراهی دست حمایتگر این نهادها که همانا آحاد مردم هستند نبود این مهم تحقق نمی یافت و حالا ضمن رد و تقبیح هرگونه تخلف و افعال مجرمانه فرد یا افرادی در بروز اتفاق اخیر، به دلیل بداخلاقی های رسانه ای و اقدامات ددمنشانه که هدفی جز شکستن اعتماد اجتماعی و کاهش مشارکت اجتماعی در کلیه عرصه ها و در نهایت از بین بردن سرمابه ارزشمند اجتماعی ندارند، دود هرگونه بدبینی و کاهش حمایت گری به این نهادهای موثر حمایتی به چشم اقشار آسیب پذیر و آسیب دیده جامعه می رود.