تیترآنی:رئیس فدراسیون ورزش همگانی با اعلام اینکه ۶۴درصد جمعیت زنان کشور دچار کم تحرکی شدید هستند ، گفت: اگر در بازه زمانی چهار ساله نتوانیم ورزش همگانی را در بین زنان کشور عملیاتی و اجرایی کنیم در یک دهه آینده فقط با جمیعت زنان بیمار مواجه خواهیم بود.
افشین مولایی در حاشیه همایش ملی پیاده روی که به مناسبت روز جهانی پیاده روی در سواحل فرح آباد ساری برگزار شد ، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اظهار این که ۵۹ درصد مردم ایران اضافه وزن دارند و ۲۰ درصد کودکان کشور چاق هستند، افزود : مردم باید تغییر در رویکرد فدراسیون ورزش های همگانی را احساس کرده و با علاقه و رغبت به فعالیت های ورزشی بپردازند.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۳۰ میلیون نفر از جمعیت کشور دچار فشار خون هستند و علت مرگ و میر ۸۲ درصد از متوفیان کم تحرکی است، بیان کرد: این امر بیانگر این است که در همگانی کردن ورزش و رسیدن به اهداف مورد نظر که همان سلامتی آحاد مردم جامعه است، آن طور که باید و شاید موفق نبوده ایم.
مولایی با هشدار این که در برابر این آمار نگران کننده هیچ فدارسیون ورزشی پاسخگو نیست چرا که ۵۱ فدراسیون فعال در کشور بیشتر به دنبال ورزش قهرمانی و موفقیت تیم های ملی مرتبط هستند ، گفت : شک نکنید اگر به برنامه های ورزش همگانی فدراسیون با همکاری همه دست اندرکاران حاکمیت و دولت توجه ویژه نشود در آنیده باید میلیارد ها تومان فقط برای درمان جمعیت کشور بویژه بانوان هزینه کنیم.
وی افزود : فدراسیون ورزش های همگانی برای حل این معضل اجتماعی و درمانی توسعه کمپین کاهش کم تحرکی را دارد که به منابع مالی و همکاری همه مسئولان و شهروندان نیاز است.
مولایی گفت : فدراسیون در یک برنامه چهار ساله می تواند کم تحرکی ۷۰ درصد جمعیت کشور را ساماندهی کند ، ولی تا زمانی که رویکرد در کشور توجه صرف به ورزش قهرمانی باشد نمی توانیم این معضل را حل کنیم.
وی بودجه سالانه فدراسیون ورزش های همگانی کشور را حدود ۶ میلیارد تومان اعلام و ناکافی توصیف کرد و افزود : اگر قرار است معضل کم تحرکی در کشور حل شود نیاز است تا بودجه لازم هم در اختیار قرار گیرد.
برنامه شفا برای تحرکبخشی به شهروندان
رییس فدراسیون ورزش های همگانی یکی از برنامه های این مجموعه را اجرا طرح شهرهای فعال ایران موسوم به « شفا » برشمرد و گفت : بر اساس این طرح که با همکاری وزارت ورزش و جوانان و وزارت کشور از حدود هشت ماه پیش شروع شد ، شهرداران شهرهای کشور موطف به ایجاد زیر ساخت هایی برای ورزش همگانی شدند.
وی افزود : در حال حاضر در شهرهای پیشرفته محل زیست شهری طوری طراحی شده است که شهروندان با طی کردن ۱۵ دقیقه به امکانات و زیر ساخت هایی برای انجام ورزش همگانی می رسند و علاوه بر این کاهش استفاده از آسانسور ، وسایل نقلطه و دوچرخه سواری نیز در اولویت برنامه های آنان است.
مولایی با اعلام این که ایجاد زیر ساخت برای تحرک افراد ناتوانان جسمی نیز در طرح شفا مورد توجه قرار دارد ، گفت : در حال حاضر طرح شفا در ۳۰ شهر کشور با امضای تفاهم نامه اجرایی شد و قرار است این شهرداران در اجلاس ورزش همگانی که در آینده نزدیک برگزاری خواهد تجلیل شوند.
رئیس فدراسیون ورزش همگانی رویکرد این مجموعه را بازاریابی اجتماعی برای تغییر رفتار گروه های مختلف شهروندان از کم تحرکی به افزایش تحرک و پویایی دانست و افزود : این رویکرد بر اساس پژوهش و مقولات علمی در حال پایش است ، یعنی بزودی آخرین وضعیت کم تحرکی در بین جمعیت های مختلف در رده های مختلف سنی نهایی می شود و بر اساس آن برنامه ریزی خواهد شد.
وی ادامه داد : با اینکه در بهبود و ارتقای سلامتی جامعه مولفههای زیادی نقش دارند و وزارت ورزش و جوانان به تنهایی قادر به اصلاح سبک زندگی مردم نیست ولی نقش فدارسیون ورزش های همگانی برجسته است و باید تمامی دستگاه ها و نهادهای دولتی و بخش خصوصی این فدراسیون را در فصل جدید فعالیت ها در رسیدن به اهداف خود یاری و کمک کنند.
مولایی با بیان اینکه اهمیت ورزش امروز بر هیچکس پوشیده نیست، گفت: هر فرد باید برای لمس اثرات ورزش در سلامتی و تندرستی خود حداقل سه روز در هفته و هر بار به مدت ۱۵۰ دقیقه ورزش کند .
همایش ملی پیاده روی با حضور حدود ۱۰۰نفر از پیشکسوتان عضو هیات های ورزش همگانی استان های کشور که همه آنان واکسن کرونا را زده بودند در محل مجتمع فرهنگی و ورزشی راه هن در سواحل فرح آباد ساری برگزار شد.