اختصاصی سرویس اجتماعی تیترآنی : چندی ست که طرح های محرومیت زدایی جهادی و ملی با هدف افزایش سطح برخورداری و کاهش سطح نیازمندی و محرومیت مناطق با رویکرد جهادی و هم افزایی بین دستگاههی در نمایه طرح هایی همچون قرارگاههای جهادی محرومیت زدایی ، طرح توانمندسازی و تحول اجتماع محور 2020و … راه اندازی و اجرایی گردید. بی شک اجرای چنین طرح هایی در صورت اجرای تعهدمندانه و همیت ملی و برنامه ریزی و مدیریت دقیق و دلسوزانه می تواند منجر به توسعه مندی حداکثری مناطق مختلف کشور شده و رضایت مندی جمعی حاصل شود.
اما آنچه پذیرفته شده نیست، رقابت فرمانداران و مسئولان دستگاههای اجرایی در برچسب زنی مناطق کم برخوردار و آسیب، به مناطق مختلف شهری با هدف جذب اعتبارات حداکثری است! امری نکوهیده و غیر منصفانه که علاوه بر ترسیم چشم انداز نامطلوب و زشت شهری در اذهان دیگران، موجب افزایش مناطق طرد شده اجتماعی و کوچ سکنه به سایر مناطق جهت رهایی از این ننگ اجتماعی می شود!!
سال هاست که نهادهای مختلف در جهت کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی در مناطق آسیب فعالیت می نمایند و نهادینه شدن نام و نشان این نهادها در ذهن مردم به عنوان نهادهای فعال در مناطق آسیب موجب شده که سیر و سوق این نهاها در سایر مناطق، موجبات تشویش و نگرانی های عمومی را نسبت به کاهش قیمت زمین و ملک در محدوده تعیین شده مناطق کم برخوردار فراهم شود و از سوی دیگر این انتخاب به عنوان مناطق کم برخوردار به هیچ نتیجه ی موثر و مثبتی نرسد!!
دغدغه ای قابل اعتنا که می تواند در دراز مدت شهرهای مختلف استان را به شهرهای چروکیده تبدیل نماید! تعیین 7 الی 10 منطقه کم برخوردار و آسیب در بسیاری از شهرهای استان بالاخص در مرکز استان و تلاش جهت ازدیاد این مناطق، نه تنها کارنامه افتخار مدیران محسوب نمی شود، بلکه نشان ناکارآمدی و نبود سازوکارهای موفق مدیران در امور اجرایی و توسعه ای است! آیا نمی شود بدون نام و نشان کم برخوردار و آسیب در جهت برخورداری این مناطق تلاش نمود؟! و حتما باید با الصاق داغ ننگ اجتماعی بر این محلات بر خاکستر این ناامیدی از برخورداری دمید؟!!!!
چگونه است که به جای تلاش جهت تلاش در جهت رشد شاخص های توسعه مندی عمومی در کلیه مناطق با تدوین برنامه های جامع و مدبرانه و علمی بر پایه پژوهش های محتلف و داده های آماری، صرفا زاویه نگاه بر جذب اعتبارات با لحاظ مناطق کم برخوردار متمرکز شده است؟! آیا این افزایش تعداد محلات در شان استانی پرموهبت و نعمت چون مازندران بالاخص در مرکز استان و شهرهای بزرگ استان هست ؟!