تیترآنی: استاندار مازندران بر ضرورت استفاده از ظرفیتهای استان به ویژه نخبگان و دانشگاهیان را در قرارگاه تاکید کرد و گفت: قرارگاه تولید، دانش بنیان، اشتغالآفرینی جناحی نیست؛ محدودیت حزبی نداریم؛ راه برای توسعه اقتصادی مازندران باز است.
سید محمود حسینیپور در قرارگاه تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرینی که در استانداری مازندران تشکیل شد، اظهار کرد: امسال مقام معظم رهبری مقابله با تحریم را هدف قرار داده و شعار سال را« تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرینی» عنوان کردند.
وی با اشاره به اینکه تمرکز رهبری برای مقابله با تحریم و تحقق شعار سال توجه به محصولات کشاورزی بوده است، افزود: واحدهای تولیدی با استفاده از تکنولوژی نوین باید بتوانند به توسعه اقتصادی همراه با اشتغالزایی برسند.
استاندار مازندران افزایش بهرهوری را در حوزه کشاورزی میسر دانست و گفت: در رشد هشت درصدی اقتصاد کشور ۲.۷ درصد مربوط به بهرهوری است لازم است ظرفیت کشاورزی جدی گرفته شود.
این مسؤول با تاکید براینکه سیاست گذاری وظیفه قرارگاه تولید، دانشبنیان، اشتغال آفرینی نیست، تصریح کرد: قرارگاه عنوان نظامی برای انجام کارهای جهادی است. مراکز علمی و دانشگاهی علاوه بر اداره امور باید در تحقق شعار سال و برون رفت از بن بست اقتصادی از ظرفیت نخبگان دانشگاهی و امکانات ۹۶ مرکز رشد استفاده مضاعف داشته باشند.
حسینیپور با تاکید براینکه قرارگاه باید ارتباط قوی بین عقب ماندگیهای استان و ظرفیتهای موجود برای توسعه اقتصادی ایجاد کند، یادآور شد: مازندران با وجود امار بالای بیکاری و کاهش چشمگیر رشد جمعیت در شرایط عادی نیست، باید این قرارگاه به طور جهادی اقدام کند.
وی با ابراز تاسف مبنی بر اینکه خروجی دانشگاههای کشور فارغ التحصیلان بدون مهارت است، اظهار کرد: در کشورهای توسعه یافته ارتباط بین دانشگاه و تولید به کلاسهای حرفهای تبدیل شده است.
استاندار مازندران، رونق اقتصاد گردشگری در استان را تاکید و ضروری دانست و گفت: برای اقتصاد گردشگری باید از ظرفیت دانشگاهها و نخبگان استفاده شود.
به گفته حسینیپور سهم مازندران از اقتصاد گردشگری صفر است؛ «مازندران با وجود ۲۰ میلیون مسافر با ۳۲ هزار میلیارد تراکنش مالی از بانکهای استان از ظرفیت گردشگری هیچ بهرهای نبرده است»
وی قرارگاه تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی را به شلمچه و دانشگاهیان را رزمنده توصیف کرد و گفت: باید فکر کنیم در دهه نخست انقلاب اسلامی هستیم هدف ما مقابله و مقاومت در برابر تحریمهای سخت اقتصادی است. روئسای دانشگاهها کت و شلوار ریاست را از تن در بیاورید و لباس رزم بپوشند.
استاندار مازندران مبارزه با تحریم دشمن را با راهبردی که مقام معظم رهبری تعیین کردند میسر دانست و افزود: تاکنون از ظرفیت میانکاله برای اقتصاد گردشگری استفاده نشد؛ نباید به بهانه محیط زیست گردشگری نادیده گرفته شود.
حسینیپور بر ضرورت استفاده از ظرفیتهای استان به ویژه نخبگان و دانشگاهیان را در کارگروهها تاکید کرد و گفت: قرارگاه تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرینی جناحی نیست؛ محدودیت حزبی نداریم؛ راه برای توسعه اقتصادی مازندران باز است.
به گزارش فارس، ضرورت حضور اعضای اصلی در جلسه قرارگاه تولید، دانش بنیان، اشتغال و کارافرینی از موضوعاتی بود که استاندار مازندران تاکید و جایگزین فرد دیگر را برای این جلسه رد کرد.
در تحقق شعار سال دانشگاهها اقدام مضاعف داشته باشند
سردار سیاوش مسلمی فرمانده سپاه کربلا نیز در این جلسه فلسفه عنوان قرارگاه را بحث نظامی مطرح کرد و گفت: من نگران آمار دادنها هستم؛ در تحقق شعار سال دانشگاهها باید اقدام مضاعف داشته باشند.
وی اظهار کرد: بسیج در ۵۸ شرکت دانش بنیان که زیر نظر سازمان صمت قرار دارد فعال به واسطه نوع ارتباط قوی موفق هستند.
مسلمی با اشاره به اینکه بعد از گذشت سه ماه قرارگاه تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرینی نیازمند فعالیت بیشتر است، افزود: مازندران از جوانان نخبه برخوردار است باید در توسعه اقتصادی از این ظرفیتها استفاده شود.
فرمانده سپاه کربلای مازندران با اعلام اینکه وقت برای تحقق شعار سال محدود شده است برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان باید کارگروه تسهیل ایجاد شود، تصریح کرد: شرکتهای دانش بنیان در حوزه کار برای رسیدن به محصول با مشکلات متعددی مواجه هستند تشکیل کارگروه تسهیل گرهگشا است.
این مسؤول با اشاره به اینکه شرکتهای دانش بنیان باید در مسیر رشد قرار گیرند، گفت: اشتغال و بهره وری بالا در حوزه دانش بنیان منوط به استفاده از تجربه شرکتهای برتر است.
سردار مسلمی فلسفه عنوان قرارگاه را بحث نظامی مطرح کرد و یاداور شد: من نگران آمار دادنها هستم؛ در تحقق شعار سال دانشگاهها باید اقدام مضاعف داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: حاصل این جلسات باید تقویت شرکتهای دانش بنیان ،افزایش تولید و اشتغال باشد.
تولید ۵۵۰ محصول دانش بنیان/ لزوم رشد ۱۰۰ درصدی در تولید و شرکتهای دانش بنیان
حسن خیریانپور معاون اقتصادی استانداری مازندران از وجود ۵۵۰ محصول دانش بنیان در استان خبر داد و گفت: تولید و شرکتهای دانش بنیان در مازندران باید ۱۱۰ محصول برسد.
وی اظهار کرد: در اقتصاد کشور رشد هشت درصدی میسر نمیشود جز با ارتقا بهرهوری و سرمایه گذاری بیشتر، برای تحقق این امر شرکتهای دانش بنیان نقش موثری دارند.
معاون اقتصادی استانداری مازندران با اشاره به اینکه برای رسیدن به رشد اقتصادی در مازندران وضع موجود باید شناسایی شود، افزود: در حال حاضر ۹۶ شرکت دانش بنیان در مازندران داریم با رشد ۱۰۰ درصدی تعیین شده تا پایان سال این تعداد باید به ۲۰۰ واحد ارتقا یابد.
خیریانپور از وجود ۵۵۰ محصول دانش بنیان در استان خبر داد و گفت: تولید و شرکتهای دانش بنیان در مازندران باید ۱۱۰ محصول برسد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران یادآور شد: برای افزایش کمی شرکتهای دانش بنیان لازم است بستههای حمایتی در نظر گرفته شود تا انگیزهای برای شرکتها برای دانش بنیان شدن ایجاد شود.
این مسؤول با اعلام اینکه در حال حاضر ۵۰۰ شرکت در مازندران ظرفیت تبدیل به دانش بنیان شدن را دارند، گفت: بدبینانهترین حالت اینکه از این تعداد حداقل ۱۰۰ شرکت هم تبدیل به دانش بنیان شدن داشته باشند برای مازندران تحول اقتصادی ایجاد میکند.
خیریانپور با اشاره به اینکه هم اکنون در ۲۲ شهرستان مازندران هشت شهرستان دارای مرکز رشد است، تصریح کرد: تا پایان سال در هر شهرستان باید یک مرکز رشد ایجاد شود.
به گفته خیریانپور قانون توسعه اقتصاد دانش بنیان به دستگاههای اجرایی ابلاغ شد در این خصوص قوانین توسعه اقتصادی به طور ویژه به جهاد کشاورزی نیز ابلاغ شد.
خیریانپور با تاکید براینکه دستگاههای اجرایی باید قوانین توسعه اقتصاد دانش بنیان را مطالعه و با احصا ظرفیتها برای رشد شرکتهای در این رابطه گام بردارند، گفت: سه کمیته برای توسعه دانش بنیان در اداره کل صمت، جهاد کشاورزی و گردشگری و میراث فرهنگی تشکیل شد هر کدام با تشکیل کمیته درون سازمانی که متشکل از مدیران ۲۲ شهرستان میشود باید به رشد ۱۰۰ درصدی تعداد واحدها و محصولات دانش بنیان کمک کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران خاطرنشان کرد: برنامههای قرارگاه تولید دانش بنیان و اشتغال آفرینی دارای پایههای علمی است و از ظرفیت بالفعل و بالقوه دانشگاهها استفاده میکند.
به گزارش فارس، مازندران ۱۱۹ واحد آموزش عالی دارد.