اختصاصی تیتر آنی/یکی از موضوعات مهم این روزها و یا چند ماه اخیر که بسیاری را در جامعه ایثارگری درگیر خود کرده است موضوع اجرایی شدن قانون تبدیل وضعیت استخدامی فرزندان ایثارگران است.
به گزارش تیترآنی،قانونی که برای اجرا شدن الزام آور است، با تأمین بودجه و رفع تمام ابهامات و یا سوالاتی که استفساریه مجلس به وجود میآورد حالا هیچ مشکلی برای اجرا وجود ندارد؛بر اساس آن تمام دستگاههای مشمول خدمات دهی به جامعه ایثارگران موظف به اجرای این قانون هستند به این دلیل که بند (ز) ماده ۸۷ قانون برنامه ششم توسعه ، دستگاه ها را مکلف کرده برای استخدام تمامی مشمولان این قانون که همه دستگاههای مشمول ماده ۲ قانون خدمات ایثارگری نیز موظف به تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران هستند و این موضوع در قانون کاملاً صراحت دارد.
در متن آن آورده شده همه دستگاههای اجرایی دولتی، قوه قضاییه اعم از کادر قضایی و اداری، قوه مقننه، سازمان صدا و سیما، بانکها، بیمهها، نیروهای نظامی و انتظامی یعنی ارتش و سپاه، شهرداریها، سازمان تامین اجتماعی، شرکتهای وابسته به وزارت نفت مانند شرکت ملی گاز ایران و صنایع پتروشیمی، دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، وزارت بهداشت و درمان، شرکتها و مراکز تحت پوشش قانون کار و تامین اجتماعی دستورالعملی که سازمان اداره استخدامی کشور ابلاغ کرده موظف به اجرا هستند.
در بندی از آن تاکید شده که این دستگاهها پستهای خالی شان را به سازمان اداری استخدامی کشور اعلام کنند تا اگر پستی ندارند با این سازمان مکاتبه کنند و با ایجاد پست مناسب اعتبارش هم تأمین شود.
مشمولان ماده ۲ قانون جامع ایثارگری و بند ۳ قانون ۸۷ برنامه ششم توسعه، به صراحت مشخص شدند. نوع قراردادها هم تأکید شده است. از جمله قراردادی، پیمانی، رسمی، آزمایشی، قراردادهای انجام معین و یا شرکتی، که محل اعتبارات آن هم تعیین شده است.
بخشنامه معاون اول رییس جمهور درخصوص تکلیف دستگاه های اجرایی نسبت به تبدیل وضعیت و استخدام رسمی کلیه مشمولان ماده ۲۱ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران طی شائبه استخدام رسمی نورچشمیها در شهرداری ساری شماره ۱۰۰۵۱۶ مورخ 09/۰۶/1401 ابلاغ شد.
قانونی که «در بند «و» ماده «۴۴» آمده: «دستگاههای اجرایی موظفند حداقل بیست و پنج درصد نیاز استخدامی خود را از میان فرزندان شهداء و فرزندان جانبازان پنجاه درصد و بالاتر و فرزندان آزادگانی که حداقل پنج سال سابقه اسارت دارند، بدون الزام به رعایت شرط سنی، تحصیلی و آزمونی تأمین و از ابتدا آنان را به صورت رسمی قطعی استخدام نمایند. پنج درصد سهمیه استخدامی به سایر جانبازان، آزادگان، رزمندگان و همسر و فرزندان آنان اختصاص مییابد. در مواردی که نیاز به تخصص دارد شرایط علمی لازمالرعایه است.»
هنوز بحث تبدیل وضعیت ایثارگرانی که سالها سابقه کار دارند، در بسیاری از ارگانها و نهادها از جمله در شهرداری ساری به نتیجه نرسیده است؛ ایثارگرانی که سالها به عنوان شرکتی یا قراردادی کار کردهاند، حالا همه امیدشان به همین بند کوتاه در قانون بودجه ۱۴۰۰ است که اگر اجرایی شود، میتواند برایشان «امنیت شغلی» و «امید به آینده» به ارمغان بیاورد.
در بسیاری از نهادها به این بهانه که چارت خالی سازمانی وجود ندارد و باید منتظر بمانید، کار تبدیل وضعیت را دچار وقفه کردهاند.
این در حالیست که بند بند قانون بودجه و الزامات آن باید تا آخر سال ۱۴۰۰ اجرایی می شد و اگر کار به سال بعد موکول شود، بدون تردید قانون گریزی آشکار اتفاق افتاده است!!!
طبق گزارشات واصله موثق، تعدادی پرسنل نورچشمی مدیران بدون داشتن مستندات و مدارک قانونی برای تبدیل وضعیت فقط با رابطه بدون ضابطه، توانستند نام خود را در ردیف کارمندان رسمی قرار دهند.
چند صدنفر از خانواده جانباز و ایثارگر در صف انتظار تبدیل وضعیت ایستادند و این در حالیست که مقامات استانداری متولی بررسی اسناد و مدارک پرسنل جهت تبدیل وضعیت هستند و شائبه تبانی مدیران شهری با مدیران استانداری را مطرح میکنند.