تیترآنی:اربعین حسینی در پیش است و امسال نیز همانند پارسال، شمار زیادی از مشتاقان سفر کربلا به دلیل شرایط کرونایی، جامانده اربعین هستند و تلاش دارند شور حسینی در فضای مازندران آکنده شود.
کرونا طی ۲ سال گذشته مشتاقان زیادی را از سفر به کربلا و پیاده روی اربعین بازداشته است، با این حال فعالان فرهنگی و مذهبی مازندران در تلاش هستند، حال و هوای استان را در دهه منتهی به اربعینی، حسینی و کربلایی نگه دارند.
مازندران طی سالهای قبل از استانهای پیشرو در سفر اربعین بود و حدود ۱۵۰ هزار نفر در ایام اربعین برای پیاده روی کربلا شرکت میکردند، اما شرایط کرونایی این سفر را محدود کرده است.
با آنکه ثبت نام از زوار اربعین آغاز شد، اما به دلیل شرایط کرونایی محدودیتهایی برای سفر وجود دارد از این رو فعالان فرهنگی و مذهبی مازندران بر لزوم برپایی برنامههای باشکوه اربعین در استان تاکید کردند.
سید محسن محمودی، رئیس شورای هیئات مذهبی مازندران با اشاره به ظرفیت هیئات مذهبی اظهار کرد: باید از این ظرفیت برای ترویج و نشر ارزشهای اسلامی و تبیین معارف الهی بهره گرفت.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به در پیش بودن ایام اربعین گفت: فعالان تبلیغی و مذهبی در یک جبهه و گروه قرار دارند و باید برای برپایی آئینهای اربعین با رعایت پروتکلهای بهداشتی گام بردارند.
فعالان تبلیغی و مذهبی در یک جبهه و گروه قرار دارند و باید برای برپایی آئینهای اربعین با رعایت پروتکلهای بهداشتی گام بردارند
وی تسهیل در سفر اربعین را از جمله مطالبات هیئات مذهبی از مسئولان و دستاندرکاران دانست و اعتلای قرآن و معارف را از جمله اهداف و پیامهای قیام امام حسین (ع) بیان کرد و گفت: مجموعه فعالان فرهنگی باید زیر یک پرچم واحد گردهم آیند.
محمودی با عنوان اینکه فرصت زیادی تا ایام اربعین حسینی باقی نمانده است، گفت: مهمترین مطالبه هیئات مذهبی تسهیل در شرایط سفر اربعین است و علاوه بر این باید برای سفر زیارتی به مشهد مقدس نیز برنامه ریزی شود.
رئیس شورای هیئات مذهبی مازندران یادآور شد: امیدواریم شرایط برای سفر هیئات مذهبی استان به مشهد مقدس فراهم شود تا در کنار بارگاه رضوی به ساحت مقدس سید الشهدا عرض ادب داشته باشیم.
محمدحسین طبرستانی، دبیر شورای شبکههای هیئات مذهبی مازندران نیز تعظیم شعائر الهی را از رویکردهای جدی در ایام اربعین ذکر کرد و گفت: مازندران دارای ظرفیت بالایی در حوزههای فرهنگی، مذهبی و ادبی دارد و خوشبختانه انسجام خوبی بین فعالان فرهنگی و تبلیغی استان وجود دارد.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه مازندران به کل کشور خدمات ملی ارائه میدهد؛ گفت: محتوای فرهنگی و مذهبی استان مازندران متفاوت بوده و باید برای هر بخش و منطقه آن برنامه خاص طراحی کرد.
وی بر لزوم حمایت بیشتر برای اجرای برنامههای فرهنگی و تبلیغی در استان تاکید کرد و گفت: اگر از اجرای برنامهها در استان حمایت شود، خروجی آن به مراتب بهتر و مطلوبتر خواهد بود.
لزوم اصلاح ساختار ستاد اربعین
طبرستانی با عنوان اینکه در زمینه اربعین و محدودیت سفر نباید تبدیل به یک بحران برای قشر مذهبی و فرهنگی شود، گفت: اگر قرار است اربعین به هر نحوی برگزار شود باید ساختار ستاد اربعین اصلاح شود زیرا با ساختار تمدن سازی و نقشه راه سازگار نیست.
وی با تاکید بر اینکه ستاد اربعین باید زیر نظر معاون رئیس جمهور و یا نماینده ویژه برگزار شود، گفت: برای نقش آفرینی در حوزه تمدن سازی باید توجه ویژه ای به ساختار ستاد شود.
طبرستانی با اظهار اینکه اربعین را باید زنده نگه داریم، گفت: با توجه به برنامههای پیش بینی شده، مازندران یکی از استانهای پیش رو در اجرا برنامهها است.
دبیر شورای شبکههای هیئتهای مذهبی مازندران با بیان اینکه یکی از حسنهای مازندران در دهه پایانی ماه صفر قبل از شیوع کرونا این بود که روزهای پایانی ماه صفر هیئات مذهبی به مشهد مقدس مشرف میشدند تا از حضرت امام رضا (ع) مدد بگیرند و پیراهن مشکلی و عزای حسینی را در حرم مطهر امام رضا (ع) در میآوردند و این یک افتخار برای مازندرانیها محسوب میشود.
وی گفت: تقاضا داریم امسال برنامه ریزی برای حضور گسترده هیئات مذهبی در مشهد مقدس شود و از این فرصت طلایی باید بهره گرفت.
بانوان مذهبی مازندران نیز خواستار این هستند ساختار ستاد مرکزی اربعین باید تغییر کند، زیرا از عصر عاشورا مدیریت بحران را حضرت زینب کبری (س) دست گرفته است و باید از ظرفیت بانوان برای تبلیغ معارف اسلامی در اربعین بهره گرفت.
اجرای برنامههای فرهنگی را در فضای مجازی باید پررنگ کنیم و افکارسازی هوشمندانه و قوی در فضای مجازی داشته باشیم و از ظرفیت شاعران، مداحان و… برای تولید محتوای مناسب بهره گیری کنیم.
مرادی، مسئول هیئت رزمندگان مازندران گفت: در زمینه موضوع اربعین باید تشکلهای مذهبی انسجام لازم داشته باشند و در اربعین نگاه بر این باشد که تبلیغ شیعه و معارف را داشته باشیم.
اربعین حسینی وحدت بخش است
وی با عنوان اینکه اربعین سبب وحدت بین مسلمانان کشورهای مختلف میشود و دولت باید تدابیر ویژه ای برای تسهیل سفر اربعین داشته باشد و علاوه بر این در داخل نیز استان در شب و روز اربعین برنامههای فرهنگی داشته باشیم.
وی برنامه جاماندگان اربعین را از جمله طرحها ذکر کرد و گفت: باید خلاءهای سفر اربعین را برطرف کرد.
برنامههای پیشنهادی ویژه اربعین
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر فضاسازی محیطی اربعین در شهر و روستاها، برگزاری مراسم متمرکز زیارت اربعین با رعایت پروتکلهای بهداشتی، راه اندازی حسینیه سیار، حرکت کاروان خودرویی با حمل پرچم اربعین، طنین اندازی شعار لبیک یا حسین و لبیک یا زینب در ساعت ۲۱ شب اربعین را از جمله برنامههای پیشنهادی ذکر کرد.
حجت الاسلام ناصر شکریان راه اندازی پویش اربعین تمرین برای ظهور، سلام از راه دور، قدم قدم با حسین (ع)، حب الحسین یجمعنا، برنامه با کاروان اربعین، راه اندازی نمادین کاروان اسرای اهل بیت (ع) با رعایت مسائل شرعی و پروتکلهای بهداشتی را از دیگر برنامههای پیشنهادی ذکر کرد.
برگزاری مسابقه دلنوشته اربعین، موکب اربعین، پرده خوانی عاشورا تا اربعین، نمایشگاه عکس اربعین، پویش ختم قرآن گروهی، اجرای طرح مواسات و همدلی اربعین، روایتگری حوادث اربعین، سوگواره شعر اربعینی، نذر خون، پرچم گردانی، شب خاطره اربعین توسط موکب داران، تاکسی صلواتی اربعین، ویزیت رایگان پزشکان، اهدای نان صلواتی، کمک مومنانه با عنوان مهر اربعین توسط موکب داران از جمله برنامههایی است که فعالان فرهنگی و مذهبی مازندران برای تقویت شور حسینی در اربعین پیشنهاد و مطرح کردهاند.