تیترآنی:مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران گفت: در سال ۱۳۹۹ تعداد ۱۲۲۸ مجوز مشاغل خانگی صادر شد که از این تعداد ۱۳۳ مجوز پشتیبان و ۱۰۹۵ مجوز مستقل بوده است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران، کامران اصغری در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی در خرداد ماه سال ۱۳۸۹ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است،اظهارکرد: در ماده ۲ این قانون آمده است، منظور از مشاغل یا کسب و کار خانگی آن دسته از فعالیتهایی است که با تصویب ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، توسط عضو یا اعضای خانواده در فضای مسکونی در قالب یک طرح کسب و کار بدون مزاحمت و ایجاد اخلال در آرامش واحدهای مسکونی همجوار شکل میگیرد و منجر به تولید خدمت و یا کالای قابل عرضه به بازار خارج از محیط مسکونی می شود.
وی با اشاره به اینکه شاغلین کسب و کار خانگی برای کسب منافع به چند صورت از جمله انجام فعالیت به صورت کارمزدی برای کارفرمای خارج از محیط مسکونی (تحت پوشش)، انجام فعالیت بصورت مستقل اعم از تامین مواد اولیه تا عرضه محصول به خارج از محیط مسکونی، انجام فعالیت به صورت تعاونی، اتحادیه و یا مشارکت با بنگاههای بالادستی تامینکننده مواد اولیه و عرضه محصول آنان در بازار، ترجیحاً به صورت کسب و کار خوشهای فعالیت می کنند،تصریح کرد: هدف از اجرای دستورالعمل ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی در استان را به منظور شناسایی و توسعه ظرفیتهای کسب و کار خانگی در جهت توسعه فرصتهای شغلی است.
وی ایجاد توازن بین مسئولیت خانوادگی و اشتغال اعضای خانوار،کاهش هزینههای تولید و خدمات برای حضور فعال و مستمر در بازار رقابت، افزایش بهرهوری سرمایه و صرفهجویی در هزینههای جانبی اشتغال و افزایش درآمد خانواده و همچنین ارتقای مدیریت کسب و کار خانگی از طریق پیوند با بنگاههای بالادستی و تشکلهای خوشهای، اتحادیهها، تعاونیها و صنوف را از اهداف دیگر این طرح دانست.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران گفت: ادارات کل صنعت، معدن و تجارت، جهادکشاورزی، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران و همچنین نهادهایی نظیر،کمیته امداد امام خمینی (ره) ، بهزیستی، بنیاد شهید و امور ایثارگران وصندوق کارآفرینی امید در این طرح به عنوان نهادهای حمایتی همراهی کننده شاغلین خانگی ودستگاههای همکار در اجرای قانون و صدور مجوزهای مشاغل خانگی هستند.
وی افزود: اداره کل تعاون و رفاه اجتماعی نیز در راستای اجرای قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی و طرح توسعه آن به دنبال دستاوردهایی نظیر افزایش سهم مشاغل خانگی توسعه یافته در اقتصاد استان، افزایش حضور پایدار کسب و کارهای خانگی در بازارهای محلی، منطقهای و ملی است.
اصغری تصریح کرد:همچنین اعضای کمیته نظارت مشاغل خانگی با همکاری جهاددانشگاهی مازندران و برگزاری جلسات کارشناسی و شناسایی مزیتهای منطقه و رشتههای اولویتدار مشاغل خانگی به دنبال ایجاد اشتغال پایدار در حوزه مشاغل خانگی، اتصال صاحبان کسب و کارخانگی به بازارهای هدف و کسب و کارهای مستقل به بنگاههای پیشرو و توانمندی متقاضیان قبل از دریافت حمایتهای مالی و کاهش وابستگی آنها به تسهیلات هستند.
وی خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی مازندران توسعه دهنده، شتاب دهنده و تسهیلگر این طرح بوده و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران هم به عنوان ناظر بر اجرای این طرح است، تا بتوانند با کمک یکدیگر و آموزش پیشرانان و ارتباط گیری با بازار کار فیزیکی و مجازی، تولید با کیفیت و فروش مطلوب را آغاز نمایند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران درخصوص عملکرد مازندران در سال ۱۳۹۹ بیان کرد: تعداد ۱۲۲۸ مجوز مشاغل خانگی صادر شد که از این تعداد ۱۳۳ مجوز پشتیبان و ۱۰۹۵ مجوز مستقل بوده است.
وی افزود: در سال گذشته مبلغ ۶۰ میلیارد ریال اعتبارات قرضالحسنه مشاغل خانگی نیز به متقاضیان توسعه کسب و کار خانگی با اولویت پشتیبانان مشاغل خانگی به لحاظ ایجاد اشتغال برای دیگران تعلق گرفته است.
اصغری گفت: استان مازندران در سال گذشته برابر اعلام دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی کشور جز استانهای برتر در زمینه تعداد مجوزهای صادر شده پشتیبان مشاغل خانگی و تخصیص درصد بیشتری از اعتبارات به پشتیبان های مشاغل خانگی معرفی شد.
وی افزود: در سال جاری نیز اعتبارات قرض الحسنه مشاغل خانگی در استان نزد دو بانک عامل توسعه تعاون و رفاه کارگران چند برابر اعلام شد که با هماهنگی اعضای کمیته نظارت استان اعتبارات توزیع شهرستانی شده و باحضور نمایندگان فرمانداریها، دستگاههای اجرایی و ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستانها ضمن بازدید از طرحها و تعیین مبلغ مصوب برای هر طرح لیست اسامی واجدین شرایط جهت ارسال به بانکهای عامل به دستگاههای اجرایی ستادی و سپس به این اداره کل ارسال خواهد شد.