تیترآنی:جلسه کارگروه اجتماعی ، فرهنگی ، سلامت ، زنان ، و خانواده استان با محوریت طرح حمایت های اجتماعی – روانی از کودکان کار و خیابان ( طرح دوستدار کودک ) با حضور احمد حسین زادگان استاندار مازندران، دکتر فرزاد گوهردهی مدیرکل بهزیستی مازندران و وحید حسین زاده معاون امور اجتماعی بهزیستی مازندران و مسولان استانی و شهرستانی در استانداری مازندران برگزار شد.
دکتر گوهردهی، مدیرکل بهزیستی مازندران در این جلسه اظهارکرد: سازمان بهزیستی براساس وظیفه ذاتی و سازمانی خود از سال 78 فعالیت خود را در زمینه ساماندهی و توانمندسازی کودکان خیابانی و کار آغاز نمود و در طول این سالها به ابعاد کمی و کیفی این خدمات افزوده است.
وی به فعالیت های بهزیستی در حوزه کودکان کار و خیابان اشاره کرد و گفت: سوادآموزی کودک و خانواده ، حرفه آموزی کودک یا خانواده ، اشتغال از طریق حرفه آموزی کودک و خانواده، اشتغال بدون حرفه آموزی ، برقراری مستمری ، اردوی فرهنگی تفریحی ، اخذ شناسنامه ، اخذ دفترچه بیمه ، کلاس های فرهنگی یا ورزشی از جمله اقدامات انجام شده در حوزه کودکان کار است.
دکتر گوهردهی برگزاری جشنواره فرهنگی ، هنری ، ورزشی با عنوان لبخند زندگی ویژه کودکان کار استان ، راه اندازی اولین مرکز حمایت و مراقبت از کودکان دارای اختلال مصرف مواد مخدرشمال کشور ، برگزاری جشن مهرانه با هدف ارائه حمایت مادی و معنوی از کودکان در ابتدای سال تحصیلی 99 و با هدف حمایت از تحصیل کودکان ، ارائه حمایت مادی و معنوی به کودکان با هدف پیشگیری از کار و حضور کودکان در خیابان ، تدوین دستورالعمل پروتکل های بهداشتی پیشگیری از کووید 19ویژه کودکان کار و خیابان ، ارائه برنامه های ویژه باهدف آموزش های پیشگیری از کووید 19 و توزیع بسته های پیشگیرانه جهت کودکان مناطق حاشیه نشین و آسیب خیز ، توزیع تبلت به تعداد 130 دستگاه در بین کودکان کار و نوجوانان مناطق حاشیه نشین ، آموزش و غربالگری سلامت و پیشگیری از بیماری کرونا ، توزیع بیش از ده هزار بسته بهداشتی ، توزیع بیش از ده هزار بروشور و ارائه آموزش های پیشگیری از کرونا به جامعه هدف را از اقدامات انجام شده در سال گذشته برشمرد.
مدیرکل بهزیستی مازندران با بیان اینکه درحال حاضر سه مرکز کودکان خیابانی و کار در شهرهای ساری و آمل فعالیت می کنند، افزود: در حال حاضر 16 پایگاه خدمات اجتماعی در مناطق حاشیه نشین و کم برخوردار و 18 مرکز اورژانس اجتماعی در سراسر استان فعایت می کنند که دو پایگاه دیگر نیز تا آخر امسال راه اندازی می شود.
دکتر گوهردهی به مناطق حاشیه نشین مازندران اشاره کرد و ادامه داد: ویژگی های اقلیمی و موهبت های طبیعی از یک سو و وجود تعداد 34 منطقه حاشیه نشین و کم برخوردار از سوی دیگر، باعث رشد آمار کودکان کار خیابان در استان مازندران شده است.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته 287 کودک کار شناسایی شدند که بهزیستی مازندران خدمات حمایتی ، اجتماعی ، روانی را به آنان ارائه داده است.
مدیرکل بهزیستی مازندران کودکان کار و خیابانی را یکی از چالش های جوامع امروزی برشمرد و گفت : کار کودک موجب باز ماندن این کودکان از روند رشد و شکوفایی طبیعی می شود و در سال های آتی نیز آسیب ها و نا امنی اجتماعی در جامعه را به همراه دارد.
دکتر گوهردهی خواستار توجه جدی همه نهادها و سازمان های مرتبط در جهت اجرای طرح دوستدار کودک شد و افزود: طرح دوستدار کودک کمک می کند که ما در برنامه ریزی و سیاست گذاری ها، تفکرات و اقدامات خود، کودک را در کانون توجه خود قرار داده و از طریق شناخت صحیح نیازها و حقوق کودک برای ایجاد عدالت، در بهبود حقوق کودکان مثل سایر افراد جامعه گام برداریم.
وی ادامه داد: طرح دوستدار کودک زمینه را برای رشد و ارتقا کودکان در ابعاد مختلف جسمی، روحی ، روانی ، اجتماعی و معنوی(امنیت، سلامت و آرامش، کرامت انسانی و هویت و نشاط کودکان) فراهم می کند.
شایان ذکر است طرح دوستدار کودک به صورت پایلوت در شهرهای ساری و آمل اجرا می شود.