تیترآنی: شهرستان سوادکوه شمالی بهعنوان یکی از معدود شهرستانهای محروم مازندران بهشمار میرود که علیرغم اینکه در فصل بودجه رقمی برای محرومیتزدایی به خود دیده اما به دلیل فقدان مدیریت صحیح بر منابع دارای؛ نرخ بالای بیکاری و متاسفانه با مشکلات عدیده فرهنگی و اجتماعی دست به گریبان است.
مجمع مطالبهگران سوادکوه شمالی نسبت به احصا مشکلات شهرستان اقدام کرده و این مجمع به بیان نظام مسائل شهرستان پرداختند.
شهرستان سوادکوه شمالی به عنوان یکی از معدود شهرستانهای محروم استان مازندران به شمار میرود که با وجود اینکه در فصل بودجه رقمی برای محرومیتزدایی به خود دیده و الحق و والانصاف بودجه تملک دارایی، ۳ درصد نفت، متوازن و … بسیار مناسبی در اختیار دارد.
اما به دلیل فقدان مدیریت صحیح بر منابع از نرخ بالای بیکاری و مشکلات عدیده فرهنگی و اجتماعی دست به گریبان است.
یکی از عمده مشکلات شهرستان را باید در شهرک صنعتی بشل و ناحیه صنعتی اسلامآباد جستوجو کرد که شرکت شهرکهای صنعتی به دلیل هر مسئلهای که مبتلا به مدیران آن است، از تصدیگری و مدیریت شهرک فقط گرفتن وجه از کارخانهداران را آموختهاند؛ حال اینکه جدا از عدم فراهم کردن زیرساختهای اصلی که وظیفه آنهاست و بعد از حدود ربع قرن به صورت لاکپشتی آماده میشود؛ شاهدیم دهها هکتار زمین بدون استفاده و دهها پرونده کارخانهدارانی که آمدند و وامی گرفتند و رفتند است.
شهرک صنعتی عملا اتفاقی را صورت نمیدهد و مدیر شهرستانی آن هم از پاسخگویی فراری است، اینکه چرا از شفافیت مدیران نظام اسلامی فراری هستند قطعا یکی از عمده دلایل آن عدم تطابق عملکرد آنها با آرمانهای انقلاب است و هر موضوع دیگر که نتیجه آن وضعیت اسفناک مدیریت شهرک صنعتی بشل به عنوان بزرگترین شهرک صنعتی استان مازندران است.
در حوزه تامین آب آشامیدنی سالم اقدامات خوبی انجام شده ولی به دلیل وجود رودخانههای متعدد در شهرستان شرکت آب منطقهای و مدیریت بحران باید با تسریع در انجام امور نقاط حادثهخیز در رودخانهها و مسیرهای سیلابی را مدیریت کنند تا کشاورزی شهرستان لطمه نخورد، کشاورزی که الگویی مناسب و مدون به کشاورزان شهرستان ارائه نشده و در ترویج مشکلات وجود دارد به طوری که مثلاً به دلیل نوسان قیمت ابریشم و نوغان، نوغانکاران شهرستان درختان توت را از بین بردند و جز معدود افرادی دیگر علاقمندان که بیشتر زنان خانهدار بودند از این کار منصرف شدند.
قطعا خروج دام از جنگل علاوه بر اینکه به صنعت دامداری شهرستان که بیشتر به دلیل نداشتن زمینهای کشاورزی بزرگ دامدار کشاورز بودند نخستین لطمه را وارد و سپس سیاستهای نامناسب جهاد در این سالها سبب شد تا آرام آرام روستاهای شهرستان خصوصا منطقه لفور به حاشیه شهرها مهاجرت کنند.
کارخانه اشباع تراورس از دیگر اتفاقات گنگ شهرستان است که به دلیل حدود ۹۰ سال فعالیت برای شهرستان بحث هویت صنعتی را پیداکرده در این سالها عدم مشخص شدن مالکیت و مدیریت ضعیف سبب نارضایتیهایی در مردم شده است.
در حوزه گردشگری نیز احساس میشود ساماندهی مناسب بر خانه مسافرها و مراکز گردشگری به ویژه در لفور وجود ندارد که نتیجهاش برخی ولانگاریهایی شده که نارضایتی مومنین را به همراه داشته، میشود با آموزش صحیح صاحبان این صنعت هم به رشد این صنعت کمک کرد هم از خلط فرهنگ اصیل سوادکوهی با مسائل نامرتبط جلوگیری کرد.
قطعا با حمایت از این مراکز گردشگری و خانه مسافرها که بیشتر با هزینه شخصی افراد و با سختیهای بسیار ایجاد شدند صاحبان آنها نیز که بیشتر از انسانهای موجه شهرستان هستند در ترویج فرهنگ اسلامی پیش قدم میشوند ولی نه حمایتی میشوند و نه نظارت مکفی وجود دارد که قطعا با حمایت بیشتر این صنعت مشکلات بیکاری و معیشتی جوانان را تا حدود زیادی رفع و از بروز تبعات غیرفرهنگی جلوگیری میکند./فارس