اختصاصی سرویس ورزشی تیترآنی:انقلاب ایران و تاثیر آن از جنبه های فرهنگی ،ورزشی و اقتصادی دستخوش تحول و دگرگونی شد!اما درقلمرو ورزش،ارزش و کاربرد علمی چندان مورد توجه نبود!در صورتی که ورزش بدون علم فاقد ارزش تربیتی است.
ورزش علمی و مدرن از زمانی مورد مطالعه قرار گرفت که انسان عقل و خرد را برای زندگی بهتر مورد توجه قرار داد.و با شروع انقلاب کبیر فرانسه ،ورزش به عنوان یک اصل پذیرفته شد.
معلم بزرگ ،ژان ژاک روسو معتقد بود وظیفه معلم تنها آموختن علم به کودکان نیست بلکه کودک را باید برای زندگی آینده آماده نمود و در مسیر این اندیشه ،فعالیت های ورزشی به عنوان یک نیاز مطرح گردید.
روسو برای مسابقات ورزشی ارزش زیادی قائل بود و عقیده داشت برگزاری مسابقات ورزشی برای کودکان به مانند المپیک جلوه دارد.
پژوهش و آزمایش های علمی در مدت دو قرن موجب شد که تربیت بدنی و ورزش با پیوند به علم بتواند موجودیت خود را نشان دهد به نحوی که این پدیده اجتماعی، جنبه حیاتی پیدا نماید و این که تربیت بدنی و ورزش با علومی چون اقتصاد ،تاریخ،پزشکی،بهداشت،روان شناسی جدا نبوده و با رشته های مورد اشاره پیوند عمیق دارد.
ژان ژاک روسو برای صیانت از سلامت انسان ها استفاده از طبیعت و مسیر های طبیعی را برای فعالیت بدنی و بازی توصیه می نماید بدین معنی که راه رفتن، دویدن و پریدن تاکیدا مورد نظر است و از دیدگاه روسو هرگونه فشار بی رویه را برای جسم و روح جایز نمی داند!! در تعقیب مراتب عنوان شده ، پرسش این است که حرفه ای شدن ورزش را چگونه می توان توجیه نمود ؟تا جایی که انسان به مانند کالا خرید و فروش می شود !!؟بنابراین ورزش در شرایط فعلی در دو بخش معنی پیدا میکند:1- ورزش حرفه ایی و یا پروفسیونل 2- ورزش و تربیت بدنی برای تضمین سلامت (ورزش همگانی)
بدیهی است در این فرآیند ،انسان اختیار دارد هدف مورد علاقه خود را دنبال کند.بنابراین،با درک مفاهیم عنوان شده ،این گونه استنباط می گردد که به لحاظ اهمیت و ظرافت موضوع ،واگذاری چنین مسئولیتی به افراد ناآگاه و غیر ورزشی ،اتلاف زمان و خطااست .
یادداشت از: استاد محمد سبحانی
منبع مورد استفاده:کسب ایده از بخشی از کتاب زمینه ورزش شناسی تالیف دکتر سیروس جاوید