• قوانین
  • حریم خصوصی
  • سفارش تبلیغات
یکشنبه 16 بهمن 1401
  • ورود کاربر
تیتر آنی
  • صفحه اصلی
  • فرهنگی اجتماعی
  • اقتصادی
  • سیاسی
  • ورزشی
  • بین الملل
  • سلامت
    • سبک زندگی
  • علم و فناوری
  • کسب وکار
  • تیتر آنی
    • تیتر پلاس
    • تی نما
    • اثر انگشت
    • فتو آینه
    • فتو تیتر
    • ویژه تیتر3
  • آرشیو اخبار
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • صفحه اصلی
  • فرهنگی اجتماعی
  • اقتصادی
  • سیاسی
  • ورزشی
  • بین الملل
  • سلامت
    • سبک زندگی
  • علم و فناوری
  • کسب وکار
  • تیتر آنی
    • تیتر پلاس
    • تی نما
    • اثر انگشت
    • فتو آینه
    • فتو تیتر
    • ویژه تیتر3
  • آرشیو اخبار
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
خانه سلامت

مخاطرات مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها برای درمان كرونا

دانشگاه علوم پزشكي تاكيد كرد ازقطره نفازولین جهت پیشگیری و درمان بیماری کووید-19 استفاده نكنيد؛

1400/06/09
در سلامت, فرهنگی اجتماعی
مخاطرات مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها برای درمان كرونا

تیترآنی:در روزهای سخت اخیر که کشور با ابتلا و متاسفانه مرگ تعداد بسیار زیادی از هموطنانمان در اثر بیماری کووید-19 روبه رو است، الزام آحاد جامعه به پیروی از درمان و دستورالعمل های دارویی تحت نظر گروه پزشکی نجات دهنده خواهد بود. متاسفانه اين روزها فردي غير متخصص با انتشار صدای ضبط شده اي در فضای مجازی، مردم را به مصرف قطره چشمی نفازولین براي پیشگیری و درمان بیماری کووید-19 توصيه كرده است. اين فرد مدعي شده است كه مصرف این دارو هیچ عارضه ای نخواهد داشت.

با توجه به گسترش انتشار گزارشاتي از اين دست كه غالبا غیر علمی و بدون داشتن استنادات علمي تائيد شده هستند و تاكيداتي كه اين افراد نا آگاه در خصوص تاثیر داروهای آلفاآگونیست های موضعی چشمی و بینی در پیشگیری و یا درمان بیماری کووید-19  داشته اند، و از سوي ديگر با توجه به اينكه طولاني شدن حضور اين ميهمان ناخوانده باعث خستگي مردم شده و آنان براي رهايي از اين شرايط ممكن است به هر راهكاري روي خوش نشان دهند، با كمال تاسف بايد اعلام كرد كه مصرف اين نوع داروها می تواند تبعات سنگینی برای سلامت جامعه داشته باشد. روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي مازندران در همين راستا ضمن هشداربه مردم استان و تاكيد بر عدم مصرف خودسرانه همه داروها، خصوصا قطره نفازولین براي درمان کرونا، براي روشنگري و آگاهي هموطنان  و هم استاني هاي عزيز ديدگاه هاي متخصصان در اين باره را انتشار داده است.

*خطردر كمين است

دكترمينا اميني رئيس دفتر تحقيق و توسعه معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي مازندران در اين باره گفت: قطره ها و اسپری های بینی ضد گرفتگی یا احتقان (دکونژستانت) از جمله نفازولین، فنیل افرین و اکسی متازولین به صورت کوتاه مدت (حداکثر 3 روز) در رفع احتقان بینی ناشی از عفونت های تنفسی و یا آلرژی کاربرد دارند. قطره های چشمی ضد احتقان (دکونژستانت) شامل نفازولین و فنیل افرین زینک در رفع احتقان و قرمزی چشم ها در آلرژی های چشمی کاربرد دارد. همچنین از قطره چشمی فنیل افرین برای تشخیص بیماری های چشم به عنوان گشاد کننده مردمک استفاده می شود.

لازم به ذکر است استفاده از این داروها می تواند منجر به افزایش فشار خون، افزایش ضربان قلب، گشاد شدن مردمک و حساسیت به نور، تشدید احتقان (مصرف بیش از 3 روز) و بی قراری شود. به علاوه استفاده از این داروها در جمعیت های خاص از جمله خانم های باردار و شیرده، بیماران دچار مشکلات قلبی عروقی مانند پرفشاری خون، سابقه سکته قلبی (انفارکتوس میوکارد)، آنژین، گرفتگی عروق کرونر(آترواسکلروز)، مشکلات تیروئید (هایپرتیروئیدی)، بیماری های پروستات، افزایش فشار داخل چشم (گلوکوم) و افتادگی پلک (پتوز) باید تحت نظر پزشک باشد و در مواردی که خودسرانه استفاده شود می تواند برای بیماران مشکلات جدی را ایجاد نماید.

*تكذيب اثرات دارويي ضد ويروسي

وي در ادامه تاكيد كرد: این داروها هیچ گونه اثر ضد ویروسی ندارند و هیچ شواهد علمی مبنی بر مفید بودن قطره ها و یا اسپری های بینی ضد احتقان (دکونژستانت) در پیشگیری و یا درمان بیماری کووید-19 وجود ندارد. لذا استفاده از این داروها برای پیشگیری و یا درمان بیماری کووید-19 توصیه نمی شود. تنها در مواردی که بیمار دچار احتقان بینی یا چشمی ناشی از بیماری کووید-19 شده باشد استفاده از داروهای ضد احتقان بینی یاچشمی با دوز مناسب به صورت کوتاه مدت و تحت نظر پزشک می تواند به رفع علائم احتقان (گرفتگی بینی یا چشمی) کمک کند. بیماران مشکوک به عفونت کووید-19 باید توسط پزشک معالجه شوند و بررسی ها و درمان ها بسته به شرایط بیمار انجام گردد.

*به پزشك متخصص مراجعه كنيد

لذا به هموطنان گرامی توصیه می شود جهت درمان هر نوع بیماری خصوصا کووید-19، ضمن مراجعه به پزشک، تنها به توصیه های متخصصین و همکاران گروه پزشکی و مطالب منتشر شده از طریق مراجع رسمی توجه نمایند و جهت حفظ سلامت خود از انجام اقدامات و انتشار مطالب بی پایه و اساس موجود در فضای مجازی جدا خودداری کنند.

*از شایعه تا واقعیت منع تزریق واکسن کرونا به خاطر حساسیت به پنی سیلین

دكتر اميني در ادامه گفت: براساس اعلام وزارت بهداشت، حساسیت به پنی سیلین منعی برای واکسیناسیون کرونا ایجاد نمی کند. با توجه به گسترش ابهاماتی در فضای مجازی در خصوص منع مصرف واکسن‌های کرونا در افراد با سابقه آلرژی و حساسیت به پنی سیلین و با توجه به سوالات مکرر تلفنی به عمل آمده از مراکز اطلاع رسانی دارو‌ها و سموم سطح کشور، اطلاع رسانی لازم از سوی وزارت طی ابلاغیه‌ای صورت گرفته است.

وي افزود: در برخی از مراکز تزریق واکسن کرونا، به دلیل سابقه قطعی یا مشکوک حساسیت به پنی سیلین، از تزریق واکسن کرونا برای برخی از مراجعه کنندگان، ممانعت به عمل آمده است؛ این در حالی است که سابقه آلرژی و یا حساسیت‌های دارویی شامل حساسیت به خانواده پنی سیلین‌ها و سایر آنتی بیوتیک‌ها، منع مصرف برای تزریق واکسن‌های کرونا ایجاد نمی‌کند.

افرادی که سابقه حساسیت به غذا، داروها و سایر واکسن‌های غیر کرونا را داشته‌اند و همچنین بیماران دچار آلرژی فصلی، آسم و کهیر مزمن می‌توانند واکسن کرونا را دریافت کنند.

دکتر امینی اظهارداشت: بیماران با سابقه آنافیلاکسی به غذا‌ها و یا سایر داروها، منع مصرف برای دریافت واکسن ندارند و این بیماران باید حتما تزریق واکسن را در مراکز درمانی دارای امکانات احیاء انجام دهند و بعد از تزریق واکسن حداقل به مدت ۳۰ دقیقه پایش شوند.

او ادامه داد: اغلب توصیه می‌شود افرادی که دچار واکنش آلرژیک شدید (آنافیلاکسی) و فوری به ترکیبات موجود در یک برند واکسن شده اند دیگر آن برند را تزریق نکنند.

وي تصریح کرد: از آنجا که سابقه حساسیت به پنی سیلین مانعی برای دریافت واکسن کرونا محسوب نمی‌شود، عدم تزریق واکسن به این گروه از افراد می‌تواند منجر به اختلال در روند واکسیناسیون جمعیت و ناتوانی در کنترل همه‌گیری کرونا شود.

 دکتر امینی تاکید کرد: از مردم درخواست می‌شود به شایعات توجه نکرده و واکسن کرونا را تزریق کنند.

*پاسخ‌های علمی به شایعات عوارض واکسن

متخصصان عفونی می‌گویند اطلاعات نادرست نباید منجر به تعلل و ترس مردم برای واکسیناسیون شود. برای کمک به قطع پاندمی حتما باید واکسن تزریق شود. به گفته آنها ایجاد علائم خفیف مانند سرماخوردگی، احساس خستگی، درد ناحیه تزریق، تب و لرز، سر درد یا بدن درد تا ۳ روز یا گاهی هم بیشتر، پس از تزریق واکسن طبیعی است و معمولا با مصرف قرص مسکن برطرف می‌شود.

روند واکسیناسیون کرونا اين روزها با سرعت بیشتری نسبت به گذشته در حال انجام است و همین موضوع سبب شده تا افراد بیشتری با عوارض موضعی ناشی از تزریق واکسن‌ مواجه شوند؛ هر چند که تاکنون گزارش مستندی مبنی بر ایجاد عارضه‌های خطرناک یا مرگ بر اثر تزریق واکسن گزارش نشده، اما  برخی افراد از دردها و مشکلاتی که پس از تزریق گریبانشان را گرفته، شکایت می‌کنند.

*آنتی بیوتیک ها تاثیری بر روی ویروس کرونا ندارد

یکی از مهمترین مسائلی که مردم باید بدانند این است که آنتی بیوتیک‌ها به هیچ عنوان روی ویروس‌ها موثر نیستند و اساسا قابلیت شناسایی و پیدا کردن ویروس را ندارند که بتوانند روی آن تاثیرگذار باشند.

*مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ‌ها بدن را ضعیف می کند

آنتی‌بیوتیک‌ها یکی از موثرترین و مهمترین داروهایی هستند که می‌توانند درحیات بشری نقش داشته باشند. تنها بیماری‌های عفونی به آنتی‌بیوتیک وابسته نیستند، بلکه انواع شیمی درمانی‌ها، جراحی‌ها و بسیاری از فرایندهای پزشکی به وجود آنتی بیوتکی‌ها و تاثیر آن‌ها وابسته است. مقاومت میکروب‌ها به آنتی‌بیوتیک‌ها باعث این ترس شده که به روزی بازگردیم که هنوز آنتی بیوتیک کشف نشده بود.

*با مصرف بی رویه آننتی بیوتیک ها در مقابل میکروب ها خلع سلاح می شویم

اخيرا با توجه به شیوع کرونا این مشکل چندین برابر هم شده است وهر ساله در این موقع از سال به دلیل شیوع آنفلوآنزا، شاهد مصرف بی رویه و نادرست و خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها بودیم، اکنون هم با توجه به شیوع کرونا می‌بینیم که مشکلات در این حوزه چندین برابر شده است.

*براي رهايي از كرونا آنتی بیوتیک‌ مصرف نكنيد

مردم با شنیدن نام این آنتی بیوتیک‌ها آن‌ها را مصرف نکنند. مصرف آنتی بیوتیک به ویژه در بیماری‌های ویروسی نه تنها کمکی نمی‌کند، بلکه با از بین بردن میکروب‌های خوب داخل روده که به جذب غذا کمک کرده و سیستم ایمنی را تقویت می‌کنند، ما را در مقابل ویروس‌ها بی سلاح‌تر می‌کنند. اجازه دهید که پزشک نوع آنتی بیوتیک و زمان مصرف آن را تعیین کند و بعد دست به مصرف آنتی بیوتیک بزنید.

*مصرف نادرست داروهای طب سنتی

مصرف آنتی بیوتیک‌های طبیعی از نظر مصرف غیرمنطقی و بدون تجویزپزشک، تفاوتی میان داروی طب سنتی و طب نوین وجود ندارد. همان قدر که داروهای طب نوین می‌توانند تداخل و عوارض جانبی داشته باشند، داروهای طب سنتی هم می‌توانند داشته باشند و همان قدر هم می تواند آسیب می‌زند،

داروهای طب سنتی باید زیر نظر متخصصین طب سنتی تجویز شوند. ضرب المثل رایجی به اشتباه در کشور وجود دارد که داروهای طب سنتی اگر فایده نداشته باشند، ضرر هم ندارند، اما این موضوع کاملا غلط است. مصرف بی رویه این داروها می تواند به شدت آسیب بزند و حتما باید تحت نظارت پزشک مصرف شوند.

*تكذيب تاثیر آنتی بیوتیک ها روی کرونا

یکی از مهمترین مسائلی که مردم باید بدانند این است که آنتی بیوتیک‌ها به هیچ عنوان روی ویروس‌ها موثر نیستند و اساسا قابلیت شناسایی و پیدا کردن ویروس را ندارند که بتوانند روی آن تاثیرگذار باشند.

تنها سلاح در برابر ویروس سیستم ایمنی است که باید ویروس را از بین ببرد. به ویژه در زمینه کرونا که هنوز داروی اختصاصی ندارد و برای آن از داروهای ضدویروسی که در ویروس‌های قبلی موثر بودند، استفاده می‌کنیم، این موضوع مهم است که استفاده آنتی بیوتیک‌ها در این مورد بسیار خطرناک است.

البته مواردی وجود دارد که بیماری که درچا عفونت ویروسی می‌شود، علاوه بر عفونت ویروسی یک عفونت باکترال  هم به بدن اضافه می‌شود. در این زمان پزشک با تشخیص نوع عفونت، آنتی بیوتیک درست را انتخاب می‌کند و بر همین اساس در برخی مراحل درمان بیماری کرونا از آنتی بیوتیک‌ها هم استفاده می‌شود، اما این زمانی است که پزشک مطمئن است که یک عفونت باکتریالی هم ایجاد شده است. به طور کلی آنتی بیوتیک‌ها بر روی کرونا و هیچ بیماری ویروسی دیگری، هیچگونه تاثیری ندارند.

*مخاطرات مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها

مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک چند عارضه مهم دارد؛ یکی گسترش مقاومت میکروبی است. دوم از بین بردن میکروب‌های مفید روده است که جذب مواد مغذی را کاهش می‌دهد. مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک حتی به دور ریختن آنتی بیوتیک هم برمی‌گردد. این ضررها فقط به یک شخص برنمی‌گردد، بلکه جامعه جهانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

*افزایش مصرف داروهای ضدافسردگی در دنیا در بحران کرونا

تجویز خانگی برای داروهای ضدافسردگی و اعصاب و روان، کاملا خطرناک، غلط و نادرست است و می‌تواند عوارض غيرقابل جبران داشته باشد. تجویز دارو صرفا باید از سوی پزشک انجام شود. آمار مصرف داروهای ضد افسردگی نه تنها در کشور ما بلکه درتمام دنیا بالا رفته است. بجای مصرف چنین داروهایی باید برای خودمان برنامه شاد گذاشته، ورزش کنیم، امید به زندگی را در خودمان بالا بریم و این موارد باعث می‌شود که نیازمان به داروهای ضدافسردگی کاهش یابد.

برچسب: اخبار بسیار مهم
پست قبلی

۶ دوربین نظارت تصویری در محورهای گلستان نصب می شود

پست بعدی

اخبار مازندران در روزنامه های سراسری

پست بعدی
اولین تیترنامه الکترونیکی کشور

اخبار مازندران در روزنامه های سراسری

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در تیترآنی جستجو کنید

بدون نتیجه
نمایش همه نتایج

تیترپلاس+

نشریه همولایتی 8 بهمن 1401
همولایتی

نشریه همولایتی 8 بهمن 1401

1401/11/08 | 1:26 بعد از ظهر
مجله قرن 4 بهمن 1401
مجله قرن

مجله قرن 4 بهمن 1401

1401/11/04 | 1:35 بعد از ظهر
نشریه همولایتی 1 بهمن 1401
همولایتی

نشریه همولایتی 1 بهمن 1401

1401/11/01 | 12:53 قبل از ظهر
مجله قرن 27 دی 1401
مجله قرن

مجله قرن 27 دی 1401

1401/10/27 | 11:18 قبل از ظهر
نشریه همولایتی 24 دی ماه 1401
همولایتی

نشریه همولایتی 24 دی ماه 1401

1401/10/27 | 11:13 قبل از ظهر

آخرین اخبار

  • نيروي شرکتي دولت روحانی معاون بهزیستی دولت رئیسی شد
  • پدیده شوم رشوه خواری را در مازندران پاکسازی می کنیم
  • ۱۴۰ فرصت سرمایه گذاری جدید در مازندران شناسایی شد
  • کدام بهتر است؛ مطالعه در شب یا صبح؟
  •  ۵۰ درصد کانال انتقال آب در حوزه کشاورزی کشور استاندارد نیست 

تقویم

بهمن 1401
ش ی د س چ پ ج
 121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
060708091011  
« دی    

اخبار برگزیده

  • درباره ما
  • تماس با ما
  • سوالات متداول
  • روابط عمومی تیتر3
  • تبلیغات در سایت

انتخابات 1400

  • اثر انگشت
  • فتو تیتر
  • فتو آینه
  • میز گرد
  • جمسا

تیتر پلاس

  • اثر انگشت
  • فتو تیتر
  • فتو آینه
  • میز گرد
  • جمسا

درباره ما

  • تماس با ما
  • درباره ما
  • سوالات متداول
  • روابط عمومی تیتر3
  • تبلیغات در سایت

عضویت در هفته نامه

ما را دنبال کنید...

Twitter Instagram Whatsapp Telegram

کلیه حقوق این سایت متعلق به هلدینگ فرهنگی رسانه ای تیتر3 می‌باشد. 2021©

ساخته شده با ❤ در هلدینگ تیتر3

بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • صفحه اصلی
  • فرهنگی اجتماعی
  • اقتصادی
  • سیاسی
  • ورزشی
  • بین الملل
  • سلامت
    • سبک زندگی
  • علم و فناوری
  • کسب وکار
  • تیتر آنی
    • تیتر پلاس
    • تی نما
    • اثر انگشت
    • فتو آینه
    • فتو تیتر
    • ویژه تیتر3
  • آرشیو اخبار

تمامی حقوق برای گروه فرهنگی رسانه ای تیتر 3 محفوظ است © 2021

خوش آمدید!

به حساب خود وارد شوید

فراموشی رمز عبور ؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفاً ایمیل یا نام کاربری خود را جهت بازیابی رمز عبور وارد نمایید

وارد شدن