به گزارش تیتر آنی،تعطیلی مدارس، ادارات، دانشگاهها و بانکها شاید دم دستترین اقدام مسئولان استانی و کشوری برای جبران کسری گاز باشد اما راهکار دائمی و همیشگی نیست.
البته هر ساله کشور با این مشکل مواجه است و از دولتی به دولت بعد واگذار میشود.
البته کم کاری دولتها به ویژه دولت قبل در تامین زیرساختها برای توسعه گازی را نمی توان نادیده گرفت.
در بهبوهه مشکلات ناشی از افت فشار گاز نباید کارکردهای مناسب این دولت در تابستان سال جاری را به فراموشی بسپاریم و همه اقدامات این دولت را زیر سئوال ببریم.
هر چند در وضعیت فعلی هم ترک فعل مدیران دولت قبل در این زمینه اثر گذار بوده است که این موضوع را مالک شریعتی سخنگوی کمیسیون انرژی در صفحه توئیتر: روحانی که پس از اغتشاشات فعال شده، بهتر است از نقش زنگنه ژانرال نفتی خود در خسارت ده میلیارد دلاری حوزه انرژی کشور هم بگوید یا کلا سکوت پیشه کند.
شریعتی در ادامه بحث خویش درباره کم کاری دولت قبل در حوزه تولید گاز، گفت: فقط یک قلم آن ترک فعل در توسعه ذخیره سازی گاز طبیعی است که سال 99 در مجلس هشدار دادیم که ناترازی گاز در ماههای سرد سال را تشدید میکند.
این یک نمونه از کم کاری دولت قبل در تامین منابع گازی است.
مشکلات مربوط به کمبود گاز در روزهای اخیر با مدیریت مصرف و تعطیلی مراکز پرمصرف حل و فصل میشود اما نیاز است که واقعا راهکار اساسی برای آن تدوین شود.
مدیران و متولیان باید بپذیرند که بخش اعظمی از گاز مصرفی خانوادهها به دلیل عدم رعایت ساخت و ساز مناسب هدر میرود.
کم توجهی به مقررات ملی ساختمان و سختگیریهای بیمورد شهرداریها در صدور مجوز برای واحدهای مسکونی که ارتباط با ذخیره سازی انرژی ندارد یکی از چالشهای است که کمتر به آن توجه میشود.
متولیان امر در شهرداریها تنها برای کسب درآمد خویش توجهی به مناسب سازی ساختمان ندارند اما هزار و اما و اگر برای ساخت و ساز واحدهای مسکونی پیش روی متقاضیان مسکن میگذارند که مالک ساختمان در احداث واحد مسکونی به همه امور جز ساختمان استاندارد فکر نمیکند.
از طرفی نظام مهندسی ساختمان باید نقش اثرگذارتر در استاندارسازی واحدهای مسکونی بدون ایجاد چالش اضافهتر از شهرداری برای مالکان و سازندگان واحدهای مسکونی داشته باشد.
در کنار این موضوع بحث نظارت بر ساخت و سازها توسط انبوه سازان هم مسئله بسیار جدی است که این زمینه باید افراد سازنده مجاب به احداث واحدهای مسکونی متناسب با رعایت ملی مقررات ساختمان داشته باشند که در آن موضوع جلوگیری از هدر رفت انرژی مد نظر قرار گیرد.
از سوی دیگر زمینهای ایجاد شود تا واحدهای موجود در کشور با ایجاد تغییراتی نسبت با کمترین درجه حررات بخاری در زمستان گرم و در تابستان با پائینترین سرما کولر خنک میشوند.
مدیران ادارات و نهادها هم پیگیریهای لازم را داشته باشند که اگر مالکان واحدهای مسکونی هزینه تعمیر برای ایجاد تغییرات را ندارند با قرار دادن تسهیلات ارزان قیمت در اختیار خانوارها این نقیصه را برطرف کنند.
در صورت عدم توجه به این مباحث اگر همه گاز موجود در دنیا برای استفاده گرمایشی در کشور اختصاص داده شود در مدت کوتاهی تبدیل به یک مصرف کنند و وارد کننده خواهیم بود.
درست است که کاهش مصرف در حال حاضر برای کوتاه مدت گره گشا است اما راه حل اصلی و نهایی نیست و باید به سمت ایجاد تغییرات بنیادین در ساخت و سازها برویم.