اختصاصی سرویس اقتصادی تیترآنی: مدیر عامل آب منطقه ای مازندران در نشست خبری با اصحاب رسانه که حدود یک هفته گذشته برگزار شد نسبت به برخی چالش ها در حوزه تامین آب اشاره کرد و طوری صحبت میکرد که انگار تازه مسئولیت این مجموعه را تحویل گرفته است.
به گزارش تیتر آنی؛ مدیرعامل آب منطقه ای مازندران در حالی در صحبت های خویش بحث حمایت از سد سازی ها را مطرح کرده که تقریبا در زمانی که احداث سد فینسک مطرح شده تلاش کرد که موضع سازمانی نسبت به این موضوع داشته باشد و کمتر از حقآبه مازندران از سرچشمه فینسک دفاع کرد.
انتظار بود که مدیرعامل آب منطقه ای مازندران بدون توجه به نظر سازمانی و با استفاده از ظرفیت کارشناسان دفاع مناسب از حق آبه استان مازندران داشته باشد.
مدیرعامل شرکت آبمنطقهای مازندران در بخشی از صحبتهای خویش اعلام کرد: ما بر خلاف بسیاری از استانها که تابستانها عمدتا درگیر پیک مصرف آب آشامیدنی هستند، در مازندران دو نیاز حداکثری در تابستان داریم. نیاز کشاورزی ما مثل نیاز آب آشامیدنی ضرورت دارد. نمیتوان کشاورزی مازندران را نادیده گرفت. بنابراین باید در زمستان آب را ذخیره و در تابستان مصرف کنیم.نکته اینجاست آنکسی که مسئول حفظ و حراست از منابع آبی استان مازندران است به مردم و رسانه ها و افکار عمومی گزارش بدهد که در طول این مدت چه اقداماتی برای تامین نیازمندی های آبی استان مازندران انجام داده است.در دوره مدیریت یخکشی حوزه آبریز مازندران بیشترین تهدیدات را به خود دیده و با وجود طرح موضوع منتفی شدن احداث سد فینسک اقدامات عمرانی برای این مجموعه در حال انجام است و در صورت بهره برداری این مجموعه چالش های آبی بخش کشاورزی مرکزی استان چندین برابر می شود.در صورت عدم چاره اندیشی برای سد فینسک سد شهید رجایی هم اگر به سرنوشت سد فریم دچار نشود؛ قابلیتهای منبع مطمئن ذخیره آب را تقریبا از دست میدهد.مدیرعامل آب منطقه ای مازندران در بخشی از اظهارات خویش اعلام کرد، برای تحقیق و توسعه نیاز است تا موانع پیش روی اجرای طرح های آبی استان را برداریم؛ روی سخن ما با مدیرعامل آب منطقهای مازندران این است که چه کسی باید این موانع را بردارد، مردم یا مسئولان!یخکشی به برخی مخالفت ها بابت سد سازی در مازندران اشاره کرد، اما بحث اینجاست، مهمترین موضوع در بحث سد سازی حفظ و حراست و اطمینان بابت تامین آب سد است، حداقل در آزمون احداث سد فینسک مدیران استانی به ویژه ای منطقهای استان نمره منفی کسب کرده است.در نمونه بارز احداث سد، داستان غم بار سد شهید رجایی پیش رو قرار دارد، چه تضمینی وجود دارد که پس از احداث سدهای دیگر منابع آبی به بهانه های مختلف به حراج نرود.
نکاتی نگران کننده ای که مدیرعامل آب منطقه ای مازندران در این نشست خبری مطرح کرد:”حدود ۹۰ درصد از آب مصرفی ما در حال حاضر از آب زیرزمینی تامین میشود که چالشهای متعددی ایجاد میکند و با توجه به نیترات بالا هم بر سلامتی جامعه تاثیر منفی میگذارد و هم هزینه تهیه آب آشامیدنی را افزایش میدهد.” جایی برای افزایش استفاده از آب زیرزمینی در استان وجود ندارد و باید به سمت استفاده از آبهای سطحی پیش رفت، همه راهها را برای تأمین آب در استان بررسی کردیم و در نهایت بهترین گزینه ممکن برای مازندران ساخت سد برای مهار آبهای سطحی تشخیص داده شد. *تصور کنید که اگر یک سال سد شهید رجایی را آبگیری نکنیم چه اتفاقی میافتد؟
پروژه آبرسانی بابلسر که اخیرا افتتاح شد را چطور میشد بدون سد البرز اجرا کرد؟وعده های سرخرمن با بهرهبرداری سد گلورد در سال آتی ظرفیت مهار آبهای سطحی استان به ۱۲ درصد میرسد و در صورت تکمیل هراز تا سال ۱۴۰۳ به ۲۶ درصد خواهیم رسید که رشد قابل توجهی برای استان است. با این حال هنوز با میانگین بیش از ۴۰ درصدی مهار آبهای سطحی در کشور فاصله زیادی داریم.*اهمیت بالای سدها در مهار سیلاب و حتی کمک به اکوسیستم را نیز نباید نادیده گرفت. سد شهید رجایی ساری و سد آیتالله صالحی مازندرانی نقش بسیار زیادی در مهار سیلاب دارند و از وارد شدن خسارت به اکوسیستم، زیرساختها، مناطق مسکونی و زمینهای کشاورزی جلوگیری میکنند.
سیلهای منطقه ساری اکنون از زارمرود است که آماده ساخت آن هستیم، اما برخی حاشیهها پروژه را معطل نگه داشت.یخکشی در گزارش عملکرد خویش که توسط روابط عمومی این مجموعه منتشر شده اشاره ای به اقدامات انجام شده برای مهار آبهای سطحی نداشته است.در گزارش یخکشی بیشتر وعده سرخرمن مطرح شده در صورتی که باید گزارش عملکرد و اقدامات انجام شده در اختیار رسانه ها قرار می گرفت.مدیرعامل آب منطقه ای مازندران در حالی بحث بهره برداری از سد گلورد را مطرح می کند در فضای مجازی پر است وعده های نیمه تمام درباره زمان بهره برداری سد گلورد.