• قوانین
  • حریم خصوصی
  • سفارش تبلیغات
چهارشنبه 19 بهمن 1401
  • ورود کاربر
تیتر آنی
  • صفحه اصلی
  • فرهنگی اجتماعی
  • اقتصادی
  • سیاسی
  • ورزشی
  • بین الملل
  • سلامت
    • سبک زندگی
  • علم و فناوری
  • کسب وکار
  • تیتر آنی
    • تیتر پلاس
    • تی نما
    • اثر انگشت
    • فتو آینه
    • فتو تیتر
    • ویژه تیتر3
  • آرشیو اخبار
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • صفحه اصلی
  • فرهنگی اجتماعی
  • اقتصادی
  • سیاسی
  • ورزشی
  • بین الملل
  • سلامت
    • سبک زندگی
  • علم و فناوری
  • کسب وکار
  • تیتر آنی
    • تیتر پلاس
    • تی نما
    • اثر انگشت
    • فتو آینه
    • فتو تیتر
    • ویژه تیتر3
  • آرشیو اخبار
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
خانه سلامت

چرا مصرف شیر و لبنیات مهم است

توصیه های غذایی؛

1400/07/21
در سلامت
چرا مصرف شیر و لبنیات مهم است

تیترآنی:شیر و لبنیات یکی از گروه‌های مهم در هرم غذایی است که همه افراد در گروه‌های سنی مختلف باید روزانه حداقل دو واحد مصرف کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در کشور ما سرانه مصرف شیر طی سال‌های گذشته به علل مختلف کاهش یافته و از استانداردهای جهانی بیش از پیش فاصله گرفته است و همین امر می‌تواند زمینه ساز شیوع بیماری‌هایی چون پوکی استخوان و حتی شکستگی‌های متعدد استخوانی شود. هم چنین کاهش مصرف شیر در جامعه می‌تواند منجر به کوتاهی قد نسل آینده شود.

شیر و لبنیات یکی از گروه‌های مهم در هرم غذایی است که همه افراد در گروه‌های سنی مختلف باید روزانه حداقل دو واحد مصرف کنند. نوجوانان در سنین بلوغ و مادران باردار و شیرده باید روزانه حداقل سه واحد شیر یا جایگزین‌های آن مصرف کنند.

یک واحد از گروه شیر و لبنیات برابر است با یک لیوان شیر یا ماست کم چرب (کمتر از ۱,۵ درصد)، یا ۴۵ تا ۶۰ گرم پنیر معمولی معادل دو قوطی کبریت، یا یک چهارم لیوان کشک، یا ۲ لیوان دوغ کم نمک.

سایر فرآورده‌های لبنی مثل سرشیر، خامه و کره که حاوی چربی هستند از نظر تغذیه‌ای در گروه شیر و لبنیات قرار نمی‌گیرند و توصیه می‌شود کمتر مصرف شود. اگر در طول روز یک لیوان شیر، یک لیوان ماست و دو قوطی کبریت پنیر مصرف شود در واقع سه واحد از گروه شیر و لبنیات خورده شده است و یا اگر دو لیوان ماست و دو قوطی کبریت پنیر در طول روز مصرف شود، در این صورت سه واحد از گروه شیر و لبنیات مصرف شده است.

لبنیات جزو غذاهای سالم و غنی از مواد مغذی محسوب می‌شود زیرا منابع خوبی از کلسیم، پروتئین و سایر مواد مغذی ضروری مانند فسفر و ویتامین A ، B۱۲ و B۲ است.

برخی ترکیبات مهم در مواد لبنی

کلسیم: شیر و لبنیات بهترین منبع غذایی تأمین کننده کلسیم در رژیم غذایی افراد می‌باشد. ۹۹ درصد کلسیم بدن در استخوان‌ها و دندان‌ها موجود است و کمتر از یک درصد کلسیم بدن در عملکردهای متابولیکی حیاتی نظیر انقباض و انبساط عروق، عملکرد عضلانی، انتقال عصبی، سیگنال‌های داخل سلولی و ترشح هورمون شرکت دارد. بنابراین دریافت این عنصر به صورت روزانه برای حفظ عملکرد طبیعی بدن بسیار ضروری است. روزانه ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم مورد نیاز است و با مصرف یک لیوان شیر حدود ۳۰۰ میلی گرم کلسیم تأمین می‌شود و با مصرف روزانه سه واحد از این گروه تقریباً تمام کلسیم مورد نیاز بدن تأمین می‌شود.

پروتئین: شیر و لبنیات هم چنین حاوی پروتئین هستند، یک لیوان شیر حدود ۷-۶ گرم پروتئین دارد.

ویتامین B۲: شیر یکی از منابع خوب B۲ است این ویتامین محلول در آب است با مصرف سه واحد شیر و لبنیات در روز تقریباً نصف ویتامین مورد نیاز بدن تأمین می‌شود.

ویتامین B۶: این ویتامین برای ساخت پروتئین‌های بدن ضروری است و در محصولات لبنی وجود دارد.

ویتامین B۱۲: یکی از عناصر ضروری برای تشکیل گلبول قرمز خون ویتامین B۱۲ است و در لبنیات وجود دارد.

فسفر: فسفر از ترکیبات مهم سلول‌های بدن است و در واکنش‌های شیمیایی بدن و هم چنین فعال کردن آنزیم‌ها، ویتامین‌ها و و ایجاد انرژی نقش بسزایی دارد. فسفر به همراه کلسیم در تشکل استخوان‌ها عمل می‌کند و در ساخت بافت‌های عضلانی، مغز و اعصاب دخالت دارد. مصرف یک لیوان شیر معادل ۳۰ درصد از نیاز روزانه به فسفر را تأمین می‌کند.

فواید لبنیات

تحقیقات مختلفی از تأثیر مثبت مصرف محصولات لبنی در پیشگیری از سرطان کولورکتال و تخمدان، تنظیم فشار خون و انقباض عضلانی گزارش شده است.

کلسیم موجود در شیر به راحتی جذب می‌شود.

شیر و فرآورده‌های لبنی نقش اساسی در رشد و استحکام استخوان‌ها به ویژه در دوران کودکی و نوجوانی دارد. مصرف کافی شیر و لبنیات (۳-۲ واحد) روزانه برای حفظ و ارتقا سلامت استخوان‌ها و جلوگیری از بروز پوکی استخوان در بزرگسالان ضروری است.

توصیه‌هایی برای مصرف لبنیات

مصرف روزانه لبنیات را افزایش دهید. می‌توانید از شیر به صورت نوشیدنی مخلوط با میوه استفاده کنید.

از لبنیات پاستوریزه و کم چرب استفاده کنید.

از انواع لبنیات کم نمک مصرف کنید. پنیر و کشک‌هایی که دارای نمک زیادی هستند را چند ساعت قبل از مصرف در آب معمولی قرار دهید تا مقدار نمک آن کاهش یابد.

شیرهای غنی شده با ویتامین D مصرف کنید زیرا این ویتامین برای جذب بهتر کلسیم بسیار مفید است.

به جای شیرهای طعم دار، شیر کاکائو و شیر نسکافه و …که دارای قند هستند، از شیرهای ساده استفاده کنید.

حتماً قبل از مصرف هر نوع کشک مقداری آب به آن اضافه کنید و حداقل ۱۰-۵ دقیقه در حال بهم زدن بجوشانید.

اگر «عدم تحمل لاکتوز» دارید، شیر بدون لاکتوز و یا پنیرهای سفت و ماست مصرف نمائید.

هنگام خرید شیر به تاریخ انقضای آن توجه کنید.

به رغم شایعات نادرست در بین مردم، شیرهای پاکتی مدت دار بدون نگهدارنده هستند.

پنیرهای تهیه شده از شیر پاستوریزه مصرف کنید.

اگر خودتان پنیر تهیه می‌کنید حتماً شیر را بجوشانید و پنیر تازه را قبل از مصرف ۲ ماه در آب و نمک نگهدارید. قبل از مصرف پنیرهای محلی که دارای نمک زیاد هستند حتماً دو تا سه ساعت قبل از مصرف آن را در آب قرار دهید.

شیر غیر پاستوریزه را ۱۰ دقیقه در حال هم زدن بجوشانید که دچار بیماری تب مالت نشوید.

برچسب: تیتر خواندنیتیتر3تیترآنیشیر و لبنیاتمصرف شیر و لبنیاتهرم غذایی
پست قبلی

6700 بیمار دارای اختلالات روانی مزمن تحت پوشش بهزیستی است

پست بعدی

مجلس از طرح رتبه بندی معلمان حمایت می کند

پست بعدی
مجلس از طرح رتبه بندی معلمان حمایت می کند

مجلس از طرح رتبه بندی معلمان حمایت می کند

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در تیترآنی جستجو کنید

بدون نتیجه
نمایش همه نتایج

تیترپلاس+

مجله قرن 18 بهمن 1401
مجله قرن

مجله قرن 18 بهمن 1401

1401/11/18 | 11:38 قبل از ظهر
نشریه همولایتی 16 بهمن 1401
همولایتی

نشریه همولایتی 16 بهمن 1401

1401/11/16 | 12:00 قبل از ظهر
نشریه همولایتی 8 بهمن 1401
همولایتی

نشریه همولایتی 8 بهمن 1401

1401/11/08 | 1:26 بعد از ظهر
مجله قرن 4 بهمن 1401
مجله قرن

مجله قرن 4 بهمن 1401

1401/11/04 | 1:35 بعد از ظهر
نشریه همولایتی 1 بهمن 1401
همولایتی

نشریه همولایتی 1 بهمن 1401

1401/11/01 | 12:53 قبل از ظهر

آخرین اخبار

  • برای رفتن به کوهنوردی به چه تجهیزاتی نیاز دارید؟
  • اختلالی که مانع بارداری می‌شود
  • تخریب زیستگاه مهمترین عامل نابودی حیات وحش است
  • استاندار: ساخت بزرگترین شهر سلامت کشور در مازندران پیگیری می‌شود
  • آتش سوزی منطقه جنگلی الندان کیاسر پس از ۱۶ساعت مهار شد

تقویم

بهمن 1401
ش ی د س چ پ ج
 121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
060708091011  
« دی    

اخبار برگزیده

  • درباره ما
  • تماس با ما
  • سوالات متداول
  • روابط عمومی تیتر3
  • تبلیغات در سایت

انتخابات 1400

  • اثر انگشت
  • فتو تیتر
  • فتو آینه
  • میز گرد
  • جمسا

تیتر پلاس

  • اثر انگشت
  • فتو تیتر
  • فتو آینه
  • میز گرد
  • جمسا

درباره ما

  • تماس با ما
  • درباره ما
  • سوالات متداول
  • روابط عمومی تیتر3
  • تبلیغات در سایت

عضویت در هفته نامه

ما را دنبال کنید...

Twitter Instagram Whatsapp Telegram

کلیه حقوق این سایت متعلق به هلدینگ فرهنگی رسانه ای تیتر3 می‌باشد. 2021©

ساخته شده با ❤ در هلدینگ تیتر3

بدون نتیجه
نمایش همه نتایج
  • صفحه اصلی
  • فرهنگی اجتماعی
  • اقتصادی
  • سیاسی
  • ورزشی
  • بین الملل
  • سلامت
    • سبک زندگی
  • علم و فناوری
  • کسب وکار
  • تیتر آنی
    • تیتر پلاس
    • تی نما
    • اثر انگشت
    • فتو آینه
    • فتو تیتر
    • ویژه تیتر3
  • آرشیو اخبار

تمامی حقوق برای گروه فرهنگی رسانه ای تیتر 3 محفوظ است © 2021

خوش آمدید!

به حساب خود وارد شوید

فراموشی رمز عبور ؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفاً ایمیل یا نام کاربری خود را جهت بازیابی رمز عبور وارد نمایید

وارد شدن