تیترآنی:تربیت بچه های باهوش، ساده تر و پایه ای تر از آن است که بسیاری از والدین تصور می کنند و البته شامل خرید اسباب بازی های گران قیمت ، فراهم کردن فعالیت های علمی از بدو نوزادی یا فرستادن فرزند خود به یک مدرسه گران قیمت نیست.
راهکارهای زیر پیامدهای عملی برای والدینی ست که می خواهند هوش کودک خود را پرورش دهند. همه این کارها را از همان بدو تولد یا هر جای مراحل فرزندپروری هستید شروع به انجام کنید.
1⃣ قدم اول از خود شروع می شود: از خود به خوبی مراقبت کنید تا بتوانید از فرزند خود نیز به خوبی مراقبت کنید.
2⃣ در عمل، به فرزند خود محبت فراوان نشان دهید: قابل اعتماد و صمیمی، مهربان و صبور باشید.
3⃣ گوش کنید و واقعاً گوش کنید: به سوالات فرزندتان پاسخ دهید به کنجکاوی های او توجه کنید و در نگرانی های او حضور داشته باشید.
4⃣ زمان کافی برای بازی کردن مهیا کنید: به یاد داشته باشید که دوران کودکی زمان بازی ست که حتی بیشتر از زمان صرف شده برای یادگیری های کودکستان یا مدرسه برای رشد مغزی کودک خردسال شما (حداقل تا هفت سال) ضروری است.
5⃣ تمام حواس کودک خود را تحریک کنید: از بدو تولد به بعد ، با استفاده از تمام حواس کودک به او فرصت دهید تا اکتشاف کند. هنگامی که به نظر می رسد به چیزی علاقه مند هستند به آنها کمک کنید تا راه هایی برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آن پیدا کنند.
6⃣ نحوه مدیریت احساسات را مدل سازی و آموزش دهید: تنظیم احساسات ، کنترل خود ، ثبات و پشتکار ؛ برای موفقیت در هر زمینه ای از زندگی مهمتر از ضریب هوشی است. تکنیک های آرام سازی مانند تنفس آگاهانه را به کودک خود بیاموزید و اطمینان حاصل کنید که تعادل کافی در زندگی شان وجود دارد ، از جمله زمان کافی برای بودن در طبیعت و اجازه دهید تا رویا و خیال پردازی کنند.
7⃣ به رشد جسمی فرزند خود توجه کنید: مواد غذایی مغذی ، خواب کافی و تمرینات بدنی ترجیحا در فضای باز برای کودک ضروری ست همه اینها برای رشد مغز مهم است.
8⃣ خلاقیت کودک خود را پرورش دهید: خلاقیت نه تنها باعث سرزندگی و یادگیری می شود بلکه وسیله ای خارق العاده برای بهبود هیجانات و ابراز وجود است.
همه این کارها را از زمان تولد فرزند خود برای پرورش هوش او انجام دهید، اگر فرزند شما پنج یا ده یا پانزده ساله است و شما این کارها را انجام نداده اید مشکلی نیست. یافته های اخیر در مورد مغز نشان می دهد که امکان و فرصت قابل توجهی برای تغییر و تکامل مغز در طول عمر وجود دارد با استفاده از مکانیزمی به نام انعطاف پذیری عصبی .
به این معنی که : از زمان تولد تا پیری ، وقتی با دنیا ارتباط برقرار می کنیم ، وقتی فعالیتهایی را انجام می دهیم که معنادار هستند و وقتی که خودمان را برای ادامه یادگیری به چالش می کشیم ، مغز رشد می کند.
ممکن است بسیاری از والدین از این رازهای قدیمی تربیت تعجب کنند – کودک خود را دوست داشته باشید ، با او مهربان و صبور باشید ، مطمئن شوید که زمان کافی و زیاد برای بازی دارند و به اندازه کافی می خوابند –واقعیت اینست که پرورش مغز و تربیت فردی یک چیز و در واقع شبیه هم هستند.
خانم زهره عابدینی (کارشناس ارشد آموزش کودکان استثنایی)