تیترآنی:انتخابات شوراها در ساری اگر چه به تصاحب قدرت و رقابت افراد برای مطرح کردن نامشان بیشتر شبیه است، اما به نظر می رسد که آمادهسازی پایتخت گردشگری کشورهای اکو در سال 2022 برای میزبانی از این رویداد، یکی از برنامه هایی است که کاندیداها فراموش کرده اند لااقل شعارش را بدهند!
ساری، نخستین شهر در کشورهای عضو اکو بود که توانست عنوان پایتخت گردشگری را کسب کند تا فرصت بزرگی باشد برای معرفی توانمندیها و قابلیتهای این شهر به مردم گوشهای از جهان. از طرف دیگر با توجه به نزدیکبودن کشورهای عضو اکو به کشور ما، این رویداد میتوانست در بلند مدت تاثیر بسزایی بر درآمدزایی ارزی صنعت گردشگری در مازندران نیز داشته باشد. اما حالا با توجه به شیوع ویروس کرونا و اینکه زمان کمی تا وقوع این رویداد باقی مانده، باید دید آیا این تنها یک وعده توخالی بوده یا واقعا گام های اساسی برای رونق گردشگری در اینشهر برداشته خواهد شد.
کاندیداهای دور ششم انتخابات شورا در مرکز استان مازندران تقریبا در تمام زمینهها وعده یا شعاری دارند؛ از انتخاب شهردار با رای مردم تا تغییر در وضع معیشت جامعه که با وجود خیل عظیم دستگاههای عریض و طویل در کشور، ما نفهمیدیم ارتباط آن به پارلمان شهری چیست! اما با این وجود توجه به مقوله گردشگری شهری در ساری انگار کمترین سهم را در بین این وعدههای خوش رنگ و لعاب به خود اختصاص داده. آنهم درحالی که صنعت توریسم پس از کشاورزی مهمترین پیشه مردم این سرزمین محسوب میشود.
در یک سال و اندی گذشته با حضور مداوم کرونا در استان، زخمی عمیق بر چهره گردشگری مازندران نقش بست که ساری 2022 میتوانست مرحمی هرچند کوچک بر آن باشد اما با شرایطی که از کاندیداهای مهمترین پارلمان شهری مازندران میبینیم داشتن چنین انتظاری بیشتر شبیه به شوخی است.
اگر همین حالا از بسیاری از این افراد بپرسید که مهمترین رویداد گردشگری ساری پس از انقلاب قرار است در چه زمانی از سال 2022 برگزار شود، پاسخی برای گفتن ندارند و شاید حتی عدهای در جریان این اتفاق هم نباشند! با چنین وضعیتی انتظار معجزه از شهرداری آینده ساری داشتن کمی دور از انصاف به نظر میرسد.
ساری به عنوان یک مقصد گردشگری شناخته شده در سطح کشور محسوب میشود اما وقتی پا را از مرزها فراتر بگذاریم و قصد داشته باشیم طعم دلچسب دلارهای صنعت توریسم را زیر زبان مردم بیاوریم، اوضاع فرق میکند. از لحاظ بینالمللی امکانات ما کمی بعد از فاجعه است و درواقع جز چند اقامتگاه بخش خصوصی،چیزی برای ارائه به خارجیها نداریم.
باید قبول کنیم که دیگر جنگل و دریا در جهان به عنوان هدف اول گردشگران محسوب نمیشود و حتی دربین همین کشورهای اکو نیز بسیاریشان متاسفانه جنگلها و دریاهای به مراتب تمیزتری از ما دارند. جهان به سوی گردشگری خلاق رفته و کاندیداهای شورای شهر ما همان وعدههای قدیمی ساخت پارک و تلهکابین را هم از یاد بردهاند. البته اگر این را روی حساب روراستی آنان با مردم بگذاریم بهتر است؛ خودمان که میدانیم حتی اگر وعدهای هم بود در این مدت کوتاه تنها در حد همان حرف باقی میماند!
پس از چند سال رویایی در گردشگری ساری که این شهر را جزو مقاصد برتر گردشگران در سالهای نهچندان دور کرده بود، بازهم در سالهای اخیر مرکز مازندران مانند بستر رودی شده که آبی به نام گردشگر از یک سوی آن وارد و از سمت دیگرش خارج میشود. این مهمترین دغدغه این صنعت در ساری بود که رویداد 2022 میتوانست بهانهای باشد برای جلب توجه مسئولان استانی و کشوری برای رفع این عیب بزرگ اما علی ایحال با وضعیتی که از شورای آینده پیشبینی میشود باید بازهم منتظر یک بهانه دیگر برای رفع این عیوب بمانیم.
اما به هرحال همچنان تا 28 خرداد فرصت باقی است و امیدواریم تا برخی از نامزدها حداقل در این زمان باقی مانده برنامههای عملیاتی خود را برای تبدیل ساری از گذرگاه گردشگران به شهر گردشگر برای مردم بیان کنند. کاندیداها بدانند که وضعیت بسیاری از اصناف ساری وابسته به حضور گردشگران در این شهر است و این مسئله ارتباط عمیقی با اقتصاد شهر دارد، تا زمانی که مسافران رغبت نکنند برای گردش به درون شهر بیایند و کمربندیها را برای عبور از ساری و رسیدن به مقصدشان انتخاب کنند، گردشگری در این شهر تنها نامی خواهد بود برای یدک کشیدن./عبارت